LINKÖPING. Under natten mot lördagen mördades en pojke och en kvinna av en 33-årig afrikan i Ljungsbro, Linköpings kommun.

Den anhållne afrikanen, Doudou Ahoka.

Den anhållne afrikanen, Doudou Ahoka.

Vid tvåtiden fick polisen in ett samtal från en kvinna, hon berättade att en man tagit sig in i sig i källaren på en villa. Väl inne i källaren låste han in sig tillsammans med två pojkar som befunnit sig i huset.

Kvinnan som kontaktade polisen lyckades, tillsammans med sin sambo, frita en av pojkarna från källaren. Vid fritagningen utbröt handgemäng och mannen lyckades få med sig den andre pojken och försvinna.

När mannen och pojken förflyttat sig blott några hundra meter från villan upptäcktes de av en 55-årig kvinna. Hon uppmärksammade att allting inte stod rätt till varpå hon, tillsammans med sin sambo, gick fram till gärningsmannen. ”Där blir det ett handgemäng och i samband med det så dödas pojken och även kvinnan som har kommit till undsättning”, sade Conny Dahl, biträdande operativ chef för utredningen, enligt Sveriges Radio.

Efter morden avvek gärningsmannen från platsen. Han kunde dock spåras upp av en hundpatrull och gripas. Gripandet skedde inte långt från brottsplatsen. Mannen ska nu vara anhållen misstänkt för två mord.

Enligt nättidningen Fria Tider ska den anhållne mannen vara en 33-årig afrikan vid namn Doudou Ahoka.

Källor:
Pojke och kvinna brutalt mördade i vansinnesdåd
Anhållen nekar till dubbelmord


  • Publicerad:
    2013-11-03 20:41