BROTT. Två afrikaner har häktats för en gruppvåldtäkt som ägde rum i Ludvika under helgen. Nordfront har namnen.

Simon Amanuel

Simon Amanuel.

Mångkulturen har drabbat Sverige hårt de sista veckorna. I Västerås knivmördades en svensk kvinna och hennes son av två afrikanska invandrare i början av förra veckan. Natten mot måndag denna vecka utsattes en flicka i tonåren för ett våldtäktsförsök i Falun, men hon gjorde våldsamt motstånd och klarade sig. Polisen har ännu inte velat gå ut med uppgifter om hur mannen ser ut då de ej vill ge folk ”förutfattade meningar”.

Natten mot lördag förra veckan begicks dock en brutal gruppvåldtäkt i Ludvika där kvinnan inte kom undan.

Två personer av utländsk härkomst har nu häktats misstänkta för grov våldtäkt i det fallet: Simon Amanuel (960501-0397) och Hagos Tesfamichael Grazgel (890512-0617).

Dalarnas Tidning (DT) har skrivit om våldtäkten och häktningen men helt utelämnat det faktum att de misstänkta förövarna som häktats är icke-svenskar. Istället skriver tidningen bara att våldtäktsmännen är ”hemmahörande i Ludvikaområdet”.

Våldtäkten ska ha ägt rum runt klockan ett på natten i en lägenhet i Ludvika. Polisen uppger att fem män var inblandade i gruppvåldtäkten. Det rör sig dels om de två häktade individerna som greps samma kväll samt tre andra hittills okända individer som greps i omgångar under måndagen.

Huruvida de tre andra anhållna personerna kommer att häktas är ännu inte bestämt. En av de häktade är i alla fall häktad på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt, den andra mannen är än så länge endast skäligen misstänkt och häktningsbeslutet för honom gäller endast i en vecka.

Vem tar ansvar?

Simon Amanuel står skriven på en lägenhet i Ludvika. Men på Facebook står det att han är bosatt i Sunnansjö och bilder tyder på att han har bott på den på Nordfront flitigt omskrivna Tallmogården.

När kommunen höll möte inför öppnandet av flyktingförläggningen i Tallmogården var representanter från Motståndsrörelsen på plats och frågade vem som tänkte ta ansvar för den första våldtäkten som skulle begås av asylsökarna. Detta retade upp lokalmedia och politiskt korrekta krafter i området, men frågan kvarstår och verkar nu ännu mer kräva ett svar.

Tidigare har Nordfront också skrivit om hur en somalier på Tallmogården släpade iväg en kvinna i Sunnansjö till en badstrand och där började klä av sig själv. I det fallet avstyrdes våldtäktsförsöket då kvinnan tidigt lyckades ringa sin pojkvän som sedan dök upp och räddade henne.

Källor:
Målnr: B 2573-15
Två har nu häktats för grov våldtäkt


  • Publicerad:
    2015-08-18 19:43