KOMPETENSREGN. En invandrare från Gambia greps på bar gärning i Milano när han klättrade på stadens julgran. Vid gripandet var hans enda ord ”trädet är inte bra”, medans han pekade på korset högst upp på granen.

”Inte bra träd”, sa gambianen när han stoppades från att klättra upp för julgranen i Milanos centrum.

En 21-årig invandrare från Gambia greps under fredagen av den italienska polisen. Afrikanen ska ha gripits på bar gärning när han försökte klättra upp för Milanos julgran, belägen på torget Piazza Duca d’Aosta. När han konfronterades av polisen var hans enda kommentar att ”trädet är inte bra”, medans han pekade på korset som prydde toppen av julgranen.

När polisen omhändertog afrikanen så fördes han till det italienska Migrationsverkets lokaler för att utvisas. Men väl där så meddelades poliserna att den 21-åriga afrikanen redan fått permanent uppehållstillstånd i den italienska provinsen Brindisi. Poliserna ville då utvisa honom till provinsen, men afrikanen började bete sig mycket aggressivt och fick läggas in på sjukhus.

Händelsen skedde bara några dagar efter att torget hyrts av den tunisiska turistbyrån för att anordna en stor arabisk marknad. Bland annat så sattes en stor arabisk port upp på torget, precis i närheten av julgranen. Marknaden ska inte ha tagits emot väl av lokalbefolkningen, som såg den som ett hån mot Italiens kultur och traditioner.

— Efter att det satts upp en tunisisk port mitt på torget, så var allt vi behövde en afrikansk medborgare som försökte stjäla julens symboler, sa Riccardo De Corato, före detta vice borgmästare i Milano, till ANSA.

Komiskt nog är torget ett av de få ställen i Milano där det är förbjudet att anordna en julmarknad, vilket uppmärksammades av Samuele Piscina från Lega Nord, stadshusets ordförande.

— Torget är den mest lämpade platsen för en julmarknad ur en kommersiell synvinkel. Det är oklart vad kriterierna är för att stänga torget så stadshuset kan resa en arabisk byggnad, speciellt vid jul, sa han till Loreto Today.

Källa:
Milan police detain Gambian migrant for attempting to snatch cross from Christmas tree


  • Publicerad:
    2017-12-26 19:00