MÅNGKULTUREN. Afrikanskan Tessica Brown gick viral på internet när hon använde superlim som hårprodukt. Nu ska en specialkirurg hjälpa henne att försöka återställa sitt hår. Samtidigt anklagar hon limföretaget för rasism.

Afrikanskan Tessica Brown blev viral på sociala medier när hon visade upp att hon hade använt superlim som hårprodukt. I videon berättar afrikanskan att hon fick slut på hennes vanliga hårprodukt, och istället valde att använda ”Gorilla Glue”, ett superlim.

Något som hon i efterhand beskriver som en ”dålig, dålig, dålig idé”. Denna ”högintelligenta” individ förklarar vidare att hon trodde att hennes hårprodukt och superlim skulle fungera likadant.

Hon har nu alltså spenderat en månad på att försöka få ur limmet ur håret, utan framgång.

— Jag har tvättat mitt hår 15 gånger, och håret rör sig inte, säger Brown i videon.

Efter en tids försök med att ta bort limmet valde Brown att lägga in sig på sjukhuset för att få hjälp. Men inte heller sjukvårdspersonalens försök rönte några större framgångar.

Under dagen ska Brown flyga från sitt hem i Louisiana till Los Angeles, där plastikkirurgen Dr. Michael Obeng ska försöka hjälpa henne. Väl i kliniken kommer kirurgen att använda medicinsk limborttagning i hennes hår, och processen väntas ta minst tre dagar.

”Gorilla-lim”, är visserligen inte en produkt som säljs i skönhetsavdelningen, men Brown känner ändå att hon har blivit lurad. När Brown lämnade akuten i måndags ville hon stämma företaget som producerade superlimmet. Det fanns nämligen en ”missvisande” etikett på limflaskan där det stod ”multi use”.

Gorilla Glue har kommenterat händelsen med att det finns varningstexter på flaskan som bland annat nämner att man inte bör svälja limmet, eller få det i ögonen, på kläderna eller på huden.

Man beskriver vidare att produkten används för att fästa saker vid exempelvis trä, papper, laminatgolv, tyg eller liknande.

På sociala medier har dock många afrikaner menat att limföretaget är rasistiskt. Man menar också att det är rasistiskt att Brown använde hårprodukten överhuvudtaget, eftersom hon försökte efterlikna vitas hår.

https://twitter.com/TriniOgun/status/1358425279903981570?s=20


  • Publicerad:
    2021-02-09 22:35