USA. Pastorn och teologiprofessorn Chanequa Walker-Barnes publicerade nyligen en dikt där hon vädjar till Gud att hjälpa henne hata vita människor. Speciellt ”snälla” vita människor vill hon ha gudomlig hjälp att hata.

Den så kallade afroamerikanska kvinnan Chanequa Walker-Barne, som på sin egen hemsida beskriver sig som ”klinisk psykolog, offentlig teolog och ekumenisk pastor”, är anställd som lektor i teologi vid Mercer University i Atlanta, Georgia.

Nyligen publicerade pastorn, som beskriver sin tro som en blandning mellan ”metodism, baptism, evangelikal social rättvisa likväl som buddism och islam”, en dikt som väckt stor uppmärksamhet bland teologer i USA.

Dikten innehåller en vädjan till Gud om hjälp att ”hata vita människor” eller åtminstone en ”vilja att hata vita människor” och att ”sluta bry sig om dem, individuellt och som grupp”.

I dikten vädjar hon till Gud om hjälp att framförallt hata trevliga, vita människor. Sådana som gärna bjuder henne på middag ”men som ringer polisen så fort en okänd, färgad person passerar deras hus” eller som ”påstår sig vara progressiva men som endast är ulvar i fårakläder”.

Walker-Barne menar att endast ”vita anarkist-allierade som tagit upp kampen mot rasism med hela deras liv” bör undslippa hennes hat. Resten avfärdas som ”Fox News-älskare” och ”Trump-röstare” som är ”gnälliga separatister”.

Dikten har nu mött skarp kritik från teologer i hela USA som menar att den är ”obiblisk”, rapporterar RT. Trots detta säljs boken där dikten publicerades för närvarande på ”Christian Life and Religion & Beliefs”-avdelningen i Targets onlineshop och har dessutom hamnar på New Tork Times bestseller-lista.


  • Publicerad:
    2021-04-09 15:00