USA. En 10-månaders flicka dog i början av oktober efter att hon våldtagits av sin far, en afroamerikan vid namn Austin Stevens. Innan mannen larmade om hjälp ägnade han nästan en timme åt att söka på Google efter ”Hur vet man om en baby är död” och liknande.

Afroamerikanen Austin Stevens våldtog sin 10 månader gamla dotter till döds. Foto: Twitter.

Den 29-årige afroamerikanen Austin Stevens i Pennsylvania i USA har anhållits misstänkt för att ha våldtagit och grovt misshandlat sin 10-månaders dotter Zara Scruggs till döds.

Det var lördagen den 3 oktober som en polispatrull som skickats till platsen fann Stevens med sin livlösa dotter. Polisen startade omedelbart hjärt- och lungräddning på den livlösa flickan.

Flickan fördes med ambulans till Einstein Medical Center Montgomery där hon trots återupplivningsförsök inte kunde räddas utan dödförklarades.

Vid utredningen som inleddes fick polisen bland annat tillgång att ladda ner Stevens telefonhistorik. Denna visade att mannen i nästan en timme innan han larmade om dottern genomfört flera Google-sökningar med ämnen som ”Om barnet slutar andas”, ”Vad händer om du inte hör barnets hjärta slå”, ”Min baby andas inte” och ”Hur vet man om en baby är död”.

Stevens hade också under samma timme varit inne på sociala medier där han varit inbegripen i samtal som inte rörde barnets tillstånd med två kvinnor.

Polisen hittade även en blöja som spädbarnet hade på sig under transporten till sjukhuset och som var fylld av blod.

Efter obduktionen så visade det sig att flickan dog efter att ha utsatts för ett sexuellt övergrepp som skadat hennes ändtarm, men att hon även fått motta kraftigt våld mot sitt huvud med ett trubbigt föremål. Man inväntar ytterligare kriminaltekniska testresultat för att fastslå den slutgiltiga dödsorsaken.

Detta fall är djupt upprörande. Det är svårt att föreställa sig detta barns död mer chockartat, kommenterade Kevin R. Steele, åklagare vid Montgomery County District.


  • Publicerad:
    2020-10-12 17:20