INRIKES. William Hahne har fått motta massiv kritik efter att ha försökt sälja munskydd till överpris. Någon har även lanserat en hemsida för att driva med Hahnes projekt. Nu backar partiet och säger att de ska skänka bort munskydden.

I morse annonserade vice partiledare för Alternativ för Sverige (AFS), William Hahne, en webbutik där han skulle sälja munskydd till överpriser. Under dagen har han fått utstå en kritikerstorm på bland annat Twitter.

Någon har även tagit tillfället i akt att hänga på Hahnes affärsidé och skapat hemsidan toarulle.nu som säljer toalettpapper för skyhöga priser.

“Med enorm risk för liv och hälsa ger vi oss ut i gryningen och gör räder i matbutiker iförda blöjmasker och simglasögon för att säkra tillgången till toalettpapper för ALLA till *eh* (((marknadsmässiga priser)))”, kan man bland annat läsa på sidan toarulle.nu. Detta uppenbarligen för att driva med Hahnes initiativ och hans uttalande på Facebook tidigare under dagen.

Hahnes webbutik är nu nedstängd, enligt honom själv efter att vänsterextremister massanmält den.

AFS har också meddelat – förmodligen inte oavhängigt masskritiken – att de kommer att skänka donerade munskydd till personal på äldreboenden. De skriver på sin hemsida:

“Partiet kommer att dela ut andningsskydden till personal på äldreboenden i Stockholmsområdet i syfte att minska risken för smittspridning hos äldre, som är den mest utsatta riskgruppen.”


  • Publicerad:
    2020-03-18 22:10