KULTURMARXISM. Aranäsgymnasiet i Kungsbacka syftar till att överföra skolledningens kunskaper och åsikter till eleverna. Att ha ”rätt” åsikter är där viktigare än att ha egna åsikter.

T h: En av Aranäsgymnasiets fem kvinnliga rektorer, Sofia Rådström. Foto: Twitter/Facebook. Bildkollage: Samhällsnytt.

På måndagen besökte det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) Aranäsgymnasiet i Kungsbacka. Med hjälp av Polisen försökte skolledningen få bort partifunktionärerna från platsen, rapporterar Samhällsnytt.

AfS partiledare Gustav Kasselstrand ringde senare till skolan och utgav sig för att representera ett annat parti, Liberalerna. Då erkände den vänsterfeministiskt orienterade rektorn Sofia Rådström att ledningen aldrig skulle tillåta AfS närvaro på skolan.

Kasselstrand låtsades vilja boka in en motaktion mot det ”rasistiska” partiet AfS besök. Detta var något som Rådström välkomnade med ordet ”absolut”.

På grund av detta JO-anmäls nu Aranäsgymnasiet till Riksdagens ombudsmän.

På Twitter har skolans rektor uttryckt hat mot riksdagspartiet Sverigedemokraterna och dess partiledare Jimmie Åkesson.

I ett videoklipp från partiets försök till skolbesök syns en av rektorerna vid Aranäsgymnasiet fråga uniformerad polis på plats om de kan beslagta partimedlemmarnas mobiltelefoner. Skälet som anges är att personer har konfronterat partiet på den offentliga platsen och därmed fastnat på video.

— Nej, vi har ingen befogenhet att kunna ta deras mobiltelefoner, kan man höra en polis svara rektorn.

Enligt uppgifter till Nordfront via en person på ett publikt uppdrag på annan plats i Halland har Aranäsgymnasiet fem rektorer. Alla rektorer är kvinnor med vänstersympatier, enligt uppgiftslämnaren, som också meddelar att kulturen på skolan är fixerad på ett sätt som innebär att elever inte ska kunna få högsta betyg i uppsatsskrivning om uppsatserna inte ”vänstervinklas”.


  • Publicerad:
    2020-09-08 18:15