MEDIA. Den judiskägda tidningen Aftonbladet följer nu sin konkurrent Expressens i spåren och ”granskar” gruppvåldtäkter. Som en del i den så kallade granskningen låter man två afghanska gruppvåldtäktsmän ”tala ut”, där den ene dessutom är dömd för att ha gruppvåldtagit en pojke.

Genom Aftonbladet får två dömda afghanska våldtäktsmän komma med bortförklaringar. Skärmbild: aftonbladet.se.

I dagarna har Schibstedtidningen Aftonbladet publicerar en så kallad granskning av gruppvåldtäkter – ett fenomen som i princip var okänt för Sverige innan massinvandringen men som det nu rapporteras om allt mer frekvent. Precis som konkurrenten Expressen har Aftonbladet kunnat konstatera vad alternativmedia har kunnat rapportera om i flera år: Att en förkrossande majoritet av förövarna är icke-svenskar.

Aftonbladet har dock endast utgått från vart förövarna är födda, och enligt granskningen är 82 av 112 dömda gärningsmän födda utanför Europa. Rasfrämlingar som är födda i Europa avskrivs därmed som ”svenskar” i Aftonbladets granskning.

Som Nordfront kunde rapportera tidigare idag så har Aftonbladets granskning också lett till en tvärvändning från Brå, som nu kan tänka sig att undersöka sambandet mellan kriminalitet och invandring.

Som en del i granskningen har den judiskägda tidningen också valt att låta två dömda gruppvåldtäktsmän komma till tals. Våldtäktsmännen kallas för ”Sam” och ”Reza” och kom båda till Sverige, enligt egen utsago från Afghanistan, i samband med den så kallade flyktingkrisen 2015.

Sam är dömd till två års fängelse för en grov våldtäkt mot en tjej, som han genomförde tillsammans med två andra afghaner. Trots att vittnen tillkallat polis efter att offret skrikit efter hjälp så förnekar han att han skulle ha gjort något fel:

— När en tjej säger det gör ont alltså, när man har sex alltså. Det är klart ibland det kommer att göra ont och så alltså, menar Sam och hävdar att hon aldrig ska ha sagt ”sluta”.

Reza är dömd till två och ett halvt års fängelse för att tillsammans med en kompis ha genomfört en homovåldtäkt mot en femtonårig pojke. Han antyder att bristen på homolobby i Afghanistan ligger bakom hans handlande.

— Ingen har berättat för mig om hur det funkar det sexuella livet. Om det är okej att ha sex med en pojke.

Detta trots att våldtäkter och handel med pojkar, så kallad ”bacha bazi”, är ett utbrett kulturellt fenomen på många platser i Afghanistan.

— Så länge jag kommer ihåg, då, var jag alltid, jag ville vara med en kille mer än en tjej. Det kommer jag ihåg, berättar Reza.

Han menar vidare att han inte kommer att kunna återvända till Afghanistan, eftersom hans familj skäms så mycket över hans homovåldtäkt. Men själv anser han inte att han har gjort något fel.

— Djupt i mitt hjärta jag tänker, jag har inte våldtagit någon för jag är ingen våldtäktsman, menar Reza som skadade sitt offer så pass att han fick uppsöka sjukhus efter homovåldtäkten.

Båda våldtäktsmännen kommer att utvisas efter avtjänat straff. Tidigare har dock Sverige vägrat att utvisa homosexuella till länder där man menar att dessa riskerar att förföljas på grund av sin läggning, varför det är oklart om utvisningen av Reza verkligen kommer att verkställas.

Källor:
Reza, 19: Jag känner mig inte som en våldtäktsman
Brå: Ny studie om härkomst kan behövas


  • Publicerad:
    2018-05-08 18:45