MEDIALÖGN. Aftonbladet påstår idag i en artikel att Svenska motståndsrörelsen var inblandad i ett misslyckat hembesök hos en av vänsterextremisterna från Revolutionära fronten som nu anhållits. Detta stämmer inte utan är en lögn.

Igår greps ett tiotal medlemmar ur det vänsterextrema våldsnätverket Revolutionära fronten, vilket Nordfront rapporterade om igår. Polisen hittade bland annat gatustridsvapen och brandbomber hemma hos vänsterextremisterna.

Idag har åtta av de gripna anhållits. Aftonbladet har skrivit en artikel om detta och i artikeln påstår tidningen att en person som ingår i Svenska motståndsrörelsen tidigare blivit knivhuggen av en av de anhållna vänsterextremisterna i samband med att en grupp nationella sökte upp personen vid hans bostad. Detta stämmer inte då ingen av de nationella som var inblandade i incidenten var anslutna till Motståndsrörelsen.

Det falska påståendet från Aftonbladet lyder som följer:

En 19-åring från Strängnäs är anhållen misstänkt för den grova misshandeln i Stockholm i september. Han har tidigare varit misstänkt för försök till mord på en person som ingår i nazistiska rörelsen Svenska Motståndsrörelsen. Det var i maj i år som en grupp maskerade Vit makt-aktivister sökte upp honom vid hans bostad, beväpnade med batonger och järnrör.

I samband med det tumult som uppstod blev en 29-årig man knivskuren. I tingsrätten hävdade 19-åringen att han råkat sticka 29-åringen i samband med att han avvärjde ett batongslag. Eskilstuna tingsrätt ansåg inte att det gick att bevisa att 19-åringen haft uppsåt att döda, utan menade att han agerade i nödvärn.

Vart Aftonbladet får sina falska uppgifter ifrån är oklart, men Nordfront kan i alla fall dementera påståendet efter att ha varit i kontakt med en av Motståndsrörelsens gruppchefer i Stockholm.

Källa:
Åtta anhållna efter Operation Eskil


  • Publicerad:
    2013-11-20 11:15