FAKENEWS. Aftonbladet publicerar återigen en verklighetsfrånvänd och bisarr artikel där Nordiska motståndsrörelsen jämförs med Islamiska staten.

Denna bild illustrerar Aftonbladets Fake News-artikel. Foto: Skärmdump aftonbladet.se

Mainstream-media kör nu hårt på narrativet Nordiska motståndsrörelsen=IS. Senaste i raden är en ledarartikel i Aftonbladet av Jonna Sima. Artikeln illustreras av islamister beväpnade med automatvapen som demonstrerar på gatorna, en liknelse som inte alls är långsökt enligt Sima.

Enligt Sima har Nordiska motståndsrörelsen ”satt i system” att uppröra. Att Nordiska motståndsrörelsen arrangerar en demonstration, som råkar gå av stapeln samma dag som en judisk högtid räknas exempelvis som en provokation och något som kan liknas vid hur IS agerar. Hon skriver:

I höstas genomförde NMR en uppmärksammad manifestation genom Göteborg i närheten av stadens synagoga på Jom Kippur, den judiska högtid som lockar flest troende till synagogorna.

Och när förintelseöverlevaren Emmerich Roth föreläste på Åsö grundskola i Stockholm stod medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsen och delade ut flygblad utanför skolan.

Provokation – och våld – är NMR:s strategi och livsluft.

På vilket sätt våldet är en strategi för Nordiska motståndsrörelsen framgår överhuvudtaget inte av Jonna Simas artikel. De enda exemplen som anförs i artikeln är en politisk demonstration och en flygbladsutdelning, något som provocerar Jonna Sima och därför ska förbjudas.

Källa:
Låt varken nazister eller IS marschera


  • Publicerad:
    2018-04-18 12:50