DEBATT. Under söndagskvällen publicerade Nordfront en replik av Granskning Sveriges Fabian Fjälling, där han bemötte #jagärhär-bossen Mina Dennerts utspel om så kallat näthat. Idag följde även Aftonbladet Nordfronts exempel och publicerade samma genmälde, om än i något redigerad form.

Fjällings genmäle. Skärmbild: aftonbladet.se.

Aftonbladet publicerade under lördagen ett debattinlägg av Mina Dennert, som leder den kontroversiella nättrollsgruppen #jagärhär. Dennerts grupp har uppmärksammats och kritiserats för sina metoder, där man kollektivt ger sig ut och spammar likväl som massanmäler politiska motståndare för att få dem att tystna eller bli avstängda från sociala medier.

I debattinlägget beklagade sig Dennert över att hon utsätts för samma metoder som hon själv använder sig av, vilket har fått många att reagera. En av dessa är Granskning Sveriges Fabian Fjälling, som pekades ut av Dennert i hennes debattartikel. Fjälling skrev därför ett genmäle som publicerades på Nordfront under söndagskvällen.

Nu har även Aftonbladet publicerat Fjällings genmäle, om än i något redigerad och nedkortad form. Exempelvis har man ändrat ”regimmedia” till ”Mediasverige” och strukit hela delar där Fjälling beskriver #jagärhär:s arbetsmetoder.

Fjällings ursprungliga genmäle avslutades med en fråga till Dennert ifall hon tror att Aftonbladet skulle publicera texten ifall han skickade in den – en utmaning som den judiskägda kvällstidningen nu alltså verkar ha antagit i och med att man de facto publicerade Fjälling.

Källa:
Så blir det när någon annan sätter agendan


  • Publicerad:
    2017-10-16 13:40