Tydligen stämmer det att när argumenten tryter får man ta till andra metoder. Aftonbladet Kultur meddelade nämligen idag att man i sin kamp mot svenska folkets yttrande- och åsiktsfrihet anlitat en jurist som ska sitta och lusläsa invandringskritiska hemsidor för att hitta saker som kan anmälas som hets mot folkgrupp.

Det är Åsa Linderborg som avslöjar detta i en artikel med rubriken ”Nu granskar vi skiten”. Linderborg påstår att Aftonbladet gör detta för att man ”vill pröva lagen om hets mot folkgrupp”. Anledningen till detta verkar vara tre samtida händelser: att tre SD:are kallade en man av utländsk härkomst för ”babbe”, att Gina Dirawi ”tipsade” om en politiskt inkorrekt bok och att två folkpartister kallade somalier för zoomalier. 

Åsa Linderborg

Linderborg tycker hur som helst att det kommer in för få HMF-anmälningar och meddelar därför följande:

”Vi på Aftonbladet Kultur är trötta på talet om att nån borde anmäla skiten. Nån är alltid nån annan. Vi inleder nu därför i samarbete med en jurist en egen granskning av dem jag nämnt ovan, för att se om det finns några utsikter att ta saken ännu längre – att äntligen pröva lagen om hets mot folkgrupp.”

Nationell.nu, som är en av sidorna som specifikt pekas ut som måltavla för Aftonbladets juridiska offensiv, fastslår följande om Aftonbladets ”granskning”:

”Syftet bakom Aftonbladets ’granskning’ är uppenbart: att inskränka yttrandefriheten ytterligare och att stoppa konkurrensen från alternativa nättidningar, som håller på att ta över mer och mer. Detta samtidigt som Aftonbladets undermåliga och patetiska ’journalistik’ har gjort att tidningen tvingats minska sin upplaga med över 50 procent.”


  • Publicerad:
    2012-11-28 15:17