LÖGNPRESSEN. Den judiskägda sossetidningen Aftonbladet kräver nu att Socialdemokraterna byter partiledare inför riksdagsvalet 2022. Detta skriver Lena Mellin i en ledare.

Lena Mellin är inrikespolitisk kommentator och ledarskribent på S-tidningen Aftonbladet. Foto: Politikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0).

Aftonbladet har på ledarsidan sedan det så kallade Januariavtalet blivit allt mer kritiska mot Socialdemokraternas utveckling. Den S-märkta kvällstidningen har inte uttryckt missnöje med den nyliberala politik som den socialdemokratiska regeringen för i sig, utan snarare mot hur S inte har lyckats motivera densamma för väljarna. Framförallt är det trenden med att invandringskritiska SD stjäl röster från regeringspartiet som oroar Aftonbladets proffstyckare.

Nu går Lena Mellin så långt att hon i en ledare kräver att Socialdemokraterna byter ut statsminister Stefan Löfven som partiledare inför 2022 års riksdagsval. Mellin skriver att Socialdemokraterna kan inte möta väljarna en gång till med Stefan Löfven i spetsen” och hänvisar till de rekordlåga opinionssiffrorna, som senast landade på katastrofala 23,5 procent samtidigt som konkurrenten SD är fortsatt största parti 24.5 procent.

Vidare konstaterar Mellin att S tappat 300 000 väljare sedan förra årets riksdagsval, då valresultatet blev det sämsta någonsin för partiet sedan Sverige införde allmän rösträtt.

”Bara sju gånger sedan valet 2014, då Stefan Löfven blev statsminister, har stödet för partiet legat över 30 procent, det som en gång i tiden betraktades som en närmast otänkbar lägstanivå”, fortsätter Mellin och återupprepar att partiet inte kan möta väljarna i ytterligare ett val med Löfven i spetsen. Anledningen är att Löfven ”saknar pedagogisk förmåga” att förklara för väljarna varför Socialdemokraterna driver en nyliberal politik, anser Mellin.

Ifall det finns någon duktig pedagog som kan ta över efter Löfven och förklara den nyliberala politiken bättre framgår dock inte av Lena Mellins ledare. Hon konstaterar också att Löfven troligtvis kommer att sitta kvar nästan oavsett vad som händer eftersom ”den allmänna inställningen tycks vara att han stannar på sin post så länge han vill”.

Källa:
S kan inte gå till val med Löfven en gång till


  • Publicerad:
    2020-01-10 22:30