Aftonbladets försök att kriminalisera Nordfront fortsätter. Nu hävdar Aftonbladet-skribenten Petter Larsson att alla kommentarer på Nordfront är Nordfronts egna ståndpunkter.

20121228_petter_larsson_censurerare

I ännu en artikel på Aftonbladet-kulturs kampanj mot yttrandefriheten har skribenten Petter Larsson samlat ihop kommentarer som man hoppas ska leda till domstol och fälla bland andra Nordfront. Eftersom Nordfronts kommentarer är efterhandsmodererade så innebär det att vem som helst, exempelvis meningsmotståndare eller troll som låtsas vara nationella, kan skicka in kommentarer och få dem publicerade utan omsvep. De som kommenterar bär också det juridiska ansvaret.

I artikeln påstår Petter Larsson att kommentarerna är detsamma som Nordfronts ståndpunkter:

Samma sajt påstod (4 april 2011), i kommentarsfältet, att en namngiven socialdemokrat skulle vara ’vänsterextremist’. Eftersom det kan vara förtal att kalla någon till exempel för ’rasist’, så skulle kanske också vänsterextremist kunna vara åtalbart, tror juristen.”

Nordfront har gått igenom kommentarerna från hela april 2011 för att se om Petter Larssons påståenden stämmer, men inte kunnat hitta den kommentar som han hänvisar till. Vid den tidpunkt som Petter Larsson refererar till var kommentarerna på Nordfront (eller Patriot.nu som det hette då) förhandsmodererade, men det betyder ändå inte att det är Nordfronts påstående och det betyder heller inte att Nordfront bär det juridiska ansvaret för kommentarer som skrivs idag, vilket Petter Larsson verkar vilja få det till. I konsekvensens namn skulle Aftonbladets ståndpunkt vara att extremvänstern är våldsamma och tokiga idioter som kastar stenar på polisen, eftersom signaturen Jimmy Bergström skrivit det i kommentarsfältet till Petter Larssons egna artikel.

Läs även: Hycklaren Petter Larsson angriper Nordfront


  • Publicerad:
    2013-01-01 22:36