AVSLÖJANDE. Sajten Avmaskerat.com har avslöjat ägaren av domänen antifa.se, som länge sysslat med illegal verksamhet i form av bland annat brott mot Dataskyddsförordningen.

Jonathan Pye, ägaren av antifa.se. Läs mer och se fler bilder på Avmaskerat.com. Foto: Facebook.

Enligt uppgifter till Nordfront har sajten Antifa.se, som påstår sig vara AFA:s hemsida, åtminstone tidigare varit föremål för polisutredningar. Detta eftersom att man publicerar personuppgifter trots att man saknar ansvarig utgivare och därmed begår brott mot Dataskyddsförordningen (GDPR).

Utredningarna har dock lagts ned, eftersom polisens IT-utredare inte har lyckats identifiera vem som står bakom hemsidan.

Men detta har dock sajten Avmaskerat.com lyckats ta reda på. Nyligen publicerade man en artikel om mannen bakom antifa.se, nämligen antifascisten Jonathan Pye (760408-7036) från Göteborg.

i Avmaskerats artikel berättas om en lång karriär inom våldsvänstern, som började med en husockupation i Västerås 1994 och fortsatte med Göteborgskravallerna 2001 och en karriär inom den antifascistiska miljön i Göteborg.

Avmaskerat skriver:

Från 2012 till 2017 var Jonathan Pye ägaren av antifa.se med kontot jonatha1201-0001 registrerat hos Internetstiftelsen. Men i mitten av 2017 gjordes uppgifterna privata (Internetstiftelsen: PRIV1708-7708641) och sedan valde Pye/AFA att använda anonymiseringstjänsten Njalla.

Njalla är en anonymiseringstjänst skapad av medarbetare från The Pirate Bay och Antipiratbyrån och fungerar som en målvakt för domännamn. Tar man alltså en titt på vem som äger antifa.se idag så är det Njalla medan den verkliga ägaren är Jonathan Pye.

Det återstår att se ifall antifa.se plockas ned nu när brottslingen bakom sajten är känd.

Läs mer om avslöjandet på Avmaskerat.com.


  • Publicerad:
    2020-08-25 12:00