YTTRANDEFRIHET. Efter att ha granskat Henrik Agerhälls tal på Raul Wallenbergs torg i november har Shari Tingman från Stockholms hatbrottsgrupp kommit fram till att utläggningen om somaliers IQ inte var brottslig.

Nordfront har tidigare skrivit om ett tal som den före detta SD-politikern i Umeå, Henrik Agerhäll, höll på Raul Wallenbergs torg i början av november. Talet hölls i samband med en manifestation mot folkutbytet och Agerhäll, tillsammans med David Bergquist, en annan före detta SD:are som talade på manifestationen, gästade också Radio Nordfront samma kväll.

Bland talarna återfanns även gatukonstnären Dan Park och John Bouvin från det nedlagda partiet Ny Demokrati. Men det var framförallt Agerhälls tal som väckte uppmärksammhet, särskilt hans utläggning om afrikaners IQ-nivåer.

Han förklarade att politikernas dröm om lyckad integration mellan etniska grupper är omöjlig när den invandrade gruppens genomsnittliga intelligens och erfarenheter skiljer sig alltför mycket från värdfolkets.

Agerhäll frågade åhörarna:

— Oavsett om den korrekta genomsnittliga IQ-nivån i det subsahariska Afrika ligger strax under 70 eller strax över 70 så tycker jag att det finns anledning att diskutera om vi ska ta in subsaharier i landet. Vad det är tänkt att de ska tillföra, vad är de bra till? Behöver vi fler människor som är duktiga på att hoppa, springa, spela trumma och rappa?

Och han tog ett annat konkret exempel:

— Om vi tänker oss en somaliska med 70 i IQ och burka. Det är möjligt att det går att övertala henne att ta av sig burkan, om man tycker sånt är viktigt, men vad ska man göra åt IQ-nivån? Det är ju inte möjligt att genomföra hjärntransplantationer.

Talet anmäldes för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”. Men nu har Stockholmspolisens så kallade hatbrottsgrupp granskat talet och beslutat att inte gå vidare.

”Jag har gjort en ny prövning av ärendet och lyssnat på talet på Youtube. Den bedömningen som jag gör är att det inte faller under HMF”, skriver hatbrottsgruppens gruppchef Shari Tingman i ett mejl till tidningen Fria Tider.

Lyssna på RN DIREKT#142, som gästades av Henrik Agerhäll och David Bergquist:

Listen to ”RN DIREKT#142: Agerhäll och Bergqvist om återvandring och SD SWISH: 0700749652” on Spreaker.

Källa:
Polisen: Talet om somalier och IQ inte olagligt


  • Publicerad:
    2019-12-11 15:45