BROTT. AIK-spelar Dickson Etuhu greps i helgen efter ett bråk med krogvakter. Etuhu greps tillsammans med två andra och är nu misstänkt för våld mot tjänsteman.

Det var under helgen som AIK-spelaren Dickson Etuhu ska tillsammans med två vänner ha blivit nekade inträde till en krog i Stockholm och bråk ska då ha uppstått. Bråket ledde till att en av vakterna var tvungen att uppsöka sjukhus. Enligt uppgifter ska Etuhu och hans sällskap ha försökt att fly från platsen i en bil men kom inte iväg då en ordningsvakt ska ha ställt sig framför bilen och hindrat sällskapet från att åka iväg.

Polis kom sedan till platsen och grep AIK-spelaren och hans vänner. Etuhu släpptes dagen efter men misstanken om våld mot tjänsteman kvarstår. Han sällskap sitter fortfarande frihetsberövade.

Under tisdagen skrev Etuhu ett öppet brev på AIK:s hemsida där han träder fram och säger att det var han som var inblandad i det omskrivna bråket. Meddelandet löd:

Jag vill bekräfta att jag är fotbollsspelaren i AIK som var involverad i den incident som det har rapporterats om i media under de senaste två dagarna. Jag vill berätta att det var jag då jag inte vill att det blir spekulationer gällande mina lagkamrater om vem som är involverad och för att jag alltid stått upp för mina handlingar.

Sportchefen över AIK Fotboll, Björn Wesström, ska ha pratat om händelsen med AIK-spelaren.

— Det är i grund och botten aldrig bra när någon inom AIK Fotboll figurerar i den här typen av händelser. Jag har under dagen varit i kontakt med spelaren och haft ett bra samtal med honom där han i lugn och ro lämnat sin version av händelsen, säger han.

Källor:
AIK-stjärnan träder fram efter bråket
Allsvensk profil gripen av polis


  • Publicerad:
    2015-11-03 15:05