SVERIGE. Jimmie Åkesson uttryckte i ett tal idag att Israel har rätt att försvara sig. Detta kort efter att Israel mördat över 1 300  palestinier, inklusive många barn, samt skadat över 7 000 människor under den senaste tidens attacker mot Gaza.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson talade tidigare idag i sin hemstad Sölvesborg. Innan talet, som skulle komma att handla om Israel-Palestina-konflikten, sjöng judinnan Paula Bieler en nykomponerad SD-låt med titeln ”Tillsammans”.

I talet tog Åkesson ställning för Israel och jämförde islamismen med nationalsocialism och kommunism.

— Islamismen är vår tids nazism och kommunism och måste bemötas med samma avsky och med ett mycket starkare motstånd än vad som i dag är fallet, sa Åkesson.

Angående Israel-Palestina-konflikten så erkände Åkesson att situationen är komplicerad, men tog ändå Israel i försvar och menar att Israel har ”rätt att försvara sig”.

— Hamas har som uttalat mål att döda alla judar. Man använder civila och barn som mänskliga sköldar. Man har vapenförråd på skolor och sjukhus. Man har skjutit mer än 110 000 raketer in i Israel. Men Israel har rätten att förvara sig, sa SD-ledaren i sitt tal.

Nationell.nu sågade i en artikel Åkessons påståenden och menade att han har gjort sig till en megafon för judiska lögner. Bland annat skrev Nationell.nu följande:

Åkesson återgav alltså israels vanligaste propaganda. UNRWA tillåter INGA vapen i sina skolor och Israels bombningar av skolor och sjukhus följer inte internationell rätt. Det är bevisligen Israel som gör palestinierna till mänskliga sköldar, på mer än ett sätt. Och Israel följer inte alls den mycket tydliga försvarsrätten i internationell rätt.

Jimmie Åkesson har alltså gjort sig till en megafon för judiska lögner.

Källa:
Jimmie Åkesson (SD) kritiserade islamister


  • Publicerad:
    2014-08-03 23:40