RÄTTSVÄSENDET. Åklagaren spred näthat mot SD med sin trollanvändare samtidigt som hon åtalade sverigedemokrater för åsiktsbrott och missade att utvisa sexbrottslingar. ”Om denna kvinna är lagen, är alla då verkligen lika inför lagen?” frågar en åtalad på nätet.

Allt fler åklagare i Sverige är i verkligheten politiska aktivister. Framförallt rör det sig om kvinnliga vänsterextremister som medvetet sökt sig till yrket i syfte att förfölja sina meningsmotståndare, eller män i allmänhet.

I ett Sverige där regimen startar öppet rasistiska utbildningar på universiteten som ”kritiska vithetsstudier” och ständigt skyller samhällsproblemen på ”vita medelålders män” räknas det på många statliga myndigheter som en merit att man är kvinna och extremist.

Fenomenet med vänsterextrema åklagare har dock lett till en motreaktion, och när Kammaråklagare Lena-Marie Bergström i Karlskrona väckte åtal om åsiktsbrott mot Christopher Larsson som är Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, slog fällan snabbt igen på henne.

”Låt inte Sverigedemokraterna bli en normal del av vår politiska vardag. Låt inte Sverigedemokraterna framstå som ett riksdagsparti bland de andra. Gör motstånd!”, publicerade den vänsterextrema kammaråklagaren på Facebook via en av sina trollanvändare.

Påfallande många av trollåklagarens hatbudskap på nätet handlar om just Sverigedemokraterna. Bland annat beskrivs SD med bilder på nynazister, citat från vänsterjudiska förintelse-aktivister samt skyltar med krav på att förbjuda SD. Detta samtidigt som åklagaren i sin arbete sökt sig till extra ansvar för just åsiktsbrott.

Nu är åklagaren själv under utredning, för att inte vara lämplig att åtala Sverigedemokrater. Själv hävdar hon dock att hon aldrig uppfattat sin propaganda som kritisk mot SD, och samtidigt att det är hennes jobb att ”vara emot rasism”. Enligt den vänsterextrema åklagaren är hon motståndare till alla politiska partier.

Trollåklagaren ”missade” utvisa afghan för sexbrott mot barn
Den 24 Januari i år publicerade medborgarjournalisten Joakim Lamotte ett inlägg på sociala medier under rubriken ”ÅKLAGARE MISSADE YRKA PÅ UTVISNING I SAMBAND MED SEXBROTT”. Inlägget berör just den nu utredda troll-åklagaren.

Fallet rörde en kvinnlig vänsterextremist som i politiskt syfte låtit en afghansk man bo hemma hos henne. Afghanen utsatte kvinnans barn för sexuella övergrepp, med kvinnans vetskap. Anledningen till att vänsterextremisten lät övergreppen fortgå, trots att hon visste om dessa, var att hon oroade sig över att afghanen skulle bli utvisad.

Till slut flydde barnet till pappan, som naturligtvis omedelbart polisanmälde brottsligheten. Detta utan att bry sig det minsta om ifall detta kunde drabba förövaren.

Joakim Lamotte tog kontakt med troll-åklagaren och ville veta varför inte den vänsterextrema mamman åtalades för skyddande av brottsling, och varför inte åklagaren ville utvisa afghanen.

Den vänsterextrema åklagaren svarade då att detta berott på en miss, afghanen skulle enligt beslut redan utvisas, men hon hade missat att detta beslut inte vunnit laga kraft utan var under överklagan. På grund av ”missen” lät hon inte åtalet lägga extra börda på sexförbrytarens planer på att stanna i Sverige.

”Så här uselt är det i dagens Sverige, tyvärr. Svensk förvaltning har blivit en lekstuga”, kommenterar en användare på sociala medier.

Åklagaren har tidigare misslyckats med att få sverigedemokratiska politiker fällda för åsiktsbrott. Men eftersom polisanmälningar, åtal och rättegångar i sig används som politisk metod för att förfölja oppositionella och motverka yttrandefriheten i Sverige tolkas hennes åklagargärning nu av många som osaklig.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-11-11 19:20