ÅSIKTSBROTT. En systemlojal åklagare kräver nu fängelsestraff för en äldre kvinna som misstänks för åsiktsbrott.

Den folkförrädiske kammaråklagaren Lisa Hedberg yrkar på fängelsestraff för en äldre kvinna som misstänks för åsiktsbrott, totalt åtta fall av brott mot hittepå-lagen ”hets mot folkgrupp”.

Under rättegången nekade kvinnan till det så kallade brottet och svarade ”inga kommentarer” på alla frågor från åklagaren. Kvinnan påstås ha skrivit exempelvis att Islam är ”de sinnesrubbades klubb”.

Lisa Hedberg läste även upp ett annat inlägg kvinnan ska ha skrivit: ”Varför karantän mot djur och inte mot dessa vanärande bakteriespridare?”.

— Det kan man verkligen fråga sig, hördes då från åskådarplatsen enligt Jönköpingsposten.

Enligt tidningen säger hon följande i ett Youtubeklipp: ”Jag har aldrig gjort något kriminellt i hela mitt liv, så går det fullt med våldtäktsmän ute som våldtar våra svenska tjejer, de bränner bilar och alltihopa”, och ”Varför gör ni inget, nu får det vara nog, ut och protestera”.

Åklagaren menar att detta är mycket allvarligt, speciellt med tanke på att kvinnan manat till protester, vilket är märkligt då protester påstås vara lagliga i Sverige.

— Vi har yttrandefrihet i Sverige, men det här går klart över gränsen för vad som är tillåtet i vårt samhälle. Det är välplanerade inlägg som inte är skrivna i en hast och enligt min uppfattning ligger det inte på bötesnivå, utan är uppe på fängelsenivå, säger folkförrädaren till Jönköpingsposten.

Domen i fallet kommer meddelas den 21 mars.

Källa:
Kvinna nekade till hets mot folkgrupp – svarade ’inga kommentarer’ på allt


  • Publicerad:
    2018-03-15 22:55