Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Åklagaren åtalas för barnvåldtäkt

Av Redaktionen, 2015-06-11
redaktionen@nordfront.se

BROTT. Åklagaren Sebastian Flodström har nu åtalats misstänkt för bland annat våldtäkt mot barn och dataintrång.

Sebastian Flodström-

Sebastian Flodström-

Sebastian Flodström, åklagare i det så kallade Riazatfallet där Emil Hagberg och Pär Sjögren var misstänkta för grov misshandel och ofredande, har nu åtalats misstänkt för bland annat våldtäkt mot barn, köp av sexuell tjänst, dataintrång och tjänstefel.

Åtalet omfattar flera sexualbrott där Flodström misstänks för våldtäkt mot barn, köp av sexuell tjänst samt sexuellt ofredande. Flodström ska ha våldtagit en flicka i 13-14 års åldern på en mindre ort i Dalarna under 2009. Han nekar till brott.

– Åtalet gäller ett fall av våldtäkt mot barn. Flickan var under 14 år och som bevisning har jag bland annat vittnen och SMS-trafik, säger Anders Jakobsson vid Särskilda åklagarkammaren, som har åtalat kammaråklagaren vid Falu tingsrätt, till Dagens Juridik.

Dagens Juridik uppger att misstankarna om dataintrång handlar om att Flodström använt sig av Åklagarmyndighetens ärendehanteringssystem och gjort slagningar på personer som han inte har haft något tjänsterelaterat skäl att kontrollera. Tidigare har Anders Jakobsson berättat att det finns en koppling mellan det misstänkta dataintrånget och misstankarna om barnvåldtäkt och sexuellt ofredande.

– Han förnekar de brott som han sitter häktad för, alltså sexualbrotten, men medger en del av de andra anklagelserna som är tjänsterelaterade, säger chefåklagare Anders Jakobsson till Dagens Juridik.

Källa:
Åklagare åtalad för våldtäkt mot barn och sexköp


  • Publicerad:
    2015-06-11 08:10