Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Åklagaren i Riazatfallet får fängelse för barnvåldtäkt

Av Redaktionen, 2015-07-08
redaktionen@nordfront.se

BROTT. Sebastian Flodström, tidigare åklagare i Riazatfallet, döms nu för bland annat våldtäkt mot barn och brott mot datalagen.

Sebastian Flodström-

Sebastian Flodström-

Åklagaren Sebastian Flodström döms idag till tre och ett halvt års fängelse för tre fall av våldtäkt mot barn, tre fall av sexuellt ofredande, fyra fall av olovligt anskaffande av alkohol, 58 fall av dataintrång samt tjänstefel och köp av sexuell tjänst. Brotten har begåtts sedan 2009 på olika orter i Dalarna och i Sundsvall och Hudiksvall.

Enligt domen får Gävleåklagaren lägre fängelsestraff för att han sannolikt förlorar sin anställning på grund av brotten.

– Tingsrätten säger att skälet är att de tar lite större hänsyn till att han med största sannolikhet kommer att bli avskedad, säger chefsåklagaren Anders Jakobsson som yrkade på fyra år fängelse.

Det är oklart om åklagarsidan kommer att överklaga domen, däremot uppger försvarsadvokaten att han och hans klient kommer att överklaga domen till hovrätten. Flodström har erkänt dataintrång, brott mot alkohollagen och att han köpt sex vid ett tillfälle, men har nekat till övriga brott.

Sebastian Flodström var åklagare i det så kallade Riazatfallet där nästeschefen över Dalarna, Pär Sjögren, tillsammans med Emil Hagberg satt åtalade för ofredande respektive grov misshandel mot den svenskfientlige vänsterpartisten Daniel Riazat.

Källa:
Åklagare får fängelse för barnvåldtäkt


  • Publicerad:
    2015-07-08 12:40