SVERIGE. Åtal har väckts mot fyra svenska aktivister i Nordiska motståndsrörelsen. Åtalet gäller vad som rubriceras som grov misshandel på en man utanför Åkerbergs centrum i mars i år. Målsäganden tog strypgrepp på en av aktivisterna vilket ledde till att aktivisterna försvarade sig.

Nordfront rapporterade tidigare i år om en offentligt aktion utförd av Näste 1 utanför Åkersberga centrum. En man gick då till angrepp mot en aktivist och tillrättavisades därför. Idag väcktes åtal mot fyra av Nordiska motståndsrörelsens aktivister, brottsrubriceringen är grov misshandel.

I Metros artikel angående händelsen går att läsa att målsägande, Ingemar Lejon, har kommit ut och gett pengar till en tiggare för att sedan tilltala en aktivist.

– Skäms, ni borde hjälpa de nödställda i stället för att stå och hetsa mot människor, ska han ha sagt.

Varpå, enligt media, fyra män från organisationer ska ha attackerat mannen och misshandlat honom.

Vidare hävdar man att åtalet beskriver brottet som ”särskilt hänsynslöst och rått då fyra män har varit i numerärt överläge och attackerat mannen när han låg ner och var försvarslös”. Målsäganden fick enligt uppgift skador på lår, handled och ansikte. Det media dock inte förtäljer är att det var målsäganden som inledde angreppet genom att ta strypgrepp på en av aktivisterna.

José Villanueva Saa, ett av vittnena, bekräftar även uppgifterna genom att i förhör säga att målsäganden slår tillbaka.

Enligt media finns det flera vittnen till händelsen. Dock går det i förundersökningen som Nordfront tagit del av att utläsa en stor variation och osäkerhet kring vem som gjort vad och vad som verkligen har hänt.

Ett vittne, Maruicio Contreras, filmade även aktiviteten innan den påstådda misshandeln och la upp filmen på Facebook. Det är med hjälp av denna film som aktivisterna har blivit utpekade.

Av förundersökningen går att läsa att målsägande och Maruicio haft kontakt efter händelsen.

Ingemar kompletterar anmälan med att berätta att han fick ett sms av Mauricio där det står att bilderna på Ingemar och Mauricio har lagts ut på Nordfronts hemsida. Ingemar har inte sett bilderna ännu.
— Utdrag ur förundersökningen

Nordiska motståndsrörelsen accepterar aldrig angrepp på våra aktivister och det är en självklarhet att aktivister gemensamt försvarar sig när en kamrat angrips.

Nordfront följer utvecklingen.

Källa:
Bad nazisterna sluta ”hetsa mot människor” attackerades


  • Publicerad:
    2015-12-08 23:25