MER ÄN ORD. Nordiska motståndsrörelsens officiella aktivistpodcast, ”Mer än ord” har raderats från Spreaker. Programmet kommer nu att flyttas till Peertube.se

Nordiska motståndsrörelsens officiella aktivistpodcast, Mer än ord har raderats från podcast-appen Spreaker. Programmet brukar vanligtvis avhandla aktivism, utbildning från aktivisthandboken och andra blandade ämnen. Följande står att läsa om programmet på Nordiskradio.se

Mer än ord är en podcast i radionätverket Nordisk Radio. Programmet leds av Markus Nordh och med sig har han ett roterande gäng med aktivister från Nordiska motståndsrörelsen. Ofta deltar exempelvis David Nilsson och Tobias Malvå.

Vi snackar för det mesta om ämnen som rör våra liv som aktivister i världens i särklass främsta nationalsocialistiska organisation. Vi har högt i tak, men försöker ändå hålla en hyfsat låg nivå.

”En tidsfråga innan Mer än ord skulle minneshålas.”

Mer än ord-medarbetaren David Nilsson har kommenterat den plötsliga censuren. Han skriver till Nordfront:

Med tanke på att Landsmenn och en del avsnitt från Leadership Perspective redan har tagits bort så var det bara en tidsfråga innan Mer än ord skulle minneshålas.

Självklart är det tråkigt då många lyssnare vet att vi är etablerade på Spreaker, och med tanke på vad som händer runtom världen just nu med censuren av nationella/konservativa så tror jag att tyvärr att andra aktörer än vi kommer att drabbas. Så ni får se till att ladda ner och arkivera era favoritmedier innan de judiska tech-oligarkerna hittar dig.

Även om det är en svartpillrande nyhet så krävs det mer än så för att knäcka Nordiska motståndsrörelsens aktivister! Vi har avsnitt planerade och kommer strax tillbaka med en ny säsong, så det är bara för lyssnarna hålla utkik på motståndsrörelsen.se för info.

Programmet kommer i fortsättningen att publiceras på Peertube.se. Redan nu finns många av de tidigare avsnitten publicerade på hemsidan.

Tidigare censur

Mer än ord är inte den enda av Nordisk Radios podcasts som har drabbats av censur. Exempelvis har flera avsnitt av de engelsk-språkiga programmen Leadership Perspective och Nordic Frontier raderats av Spreaker. Den isländska podcasten Landsmenn har raderats helt och hållet, precis som nu är fallet med Mer än ord.

Detta var något som riksrådsmedlemen och radiochefen Fredrik Vejdeland belyste i artikeln Nordisk Radio 2020. Vejdeland skriver:

Spreaker är alltså inte längre ett yttrandefrihetsvänligt alternativ och vi har därför börjat söka oss till andra alternativ även om de allra flesta poddarna i nuläget även finns kvar på Spreaker.


  • Publicerad:
    2021-01-20 09:00