FATTIGDOM. En desperat 70-årig kvinna hoppade från balkongen när polisen dök upp vid dörren för att kasta ut henne från hennes hem.

Det var under onsdagsmorgonen förra veckan som en äldre kvinna, som i tyska medier blivit identifierad som Renate P, fick besök av representanter från hyresföreningen och polisen som var där för att vräka henne från hennes lägenhet. Enligt grannarna kunde inte den 70-åriga gamla pensionären längre betala sin hyra. Eftersom att kvinnan i förväg hade meddelat att hon motsatte sig vräkningen så var polisen på plats för att avlägsna kvinnan från platsen.

När ordningsmakten bankade på dörren och kvinnan inte svarade så tillkallades en låssmed. När polisen till slut lyckades ta sig in i lägenheten så klättrade kvinnan upp på balkongräcket och hoppade mot sin död. Den äldre damen hoppade från sjunde våningen och landade på gräsmattan framför byggnaden. En läkare förklarade kvinnan död på plats.

Den tragiska händelsen kommer i kölvattnet av en ny rapport som visar att Tysklands pensionärer blir allt fattigare, samtidigt som Merkels regering slösar 78 miljarder euro på invandrare.

Källor:
Elderly German woman jumps from the 7th floor when police want to throw her out of her home
Tyskland: Eldre kvinne begikk selvmord under utkastelse


  • Publicerad:
    2018-09-25 21:40