NORRTÄLJE. I Grind i Norrtälje har man i år lagt ner ett äldreboende och fram tills nu har det inte varit officiellt vad fastigheten ska användas till. Nu kan dock medborgarna pusta ut, snart ska de 25 lägenheterna fyllas med rasfrämlingar. Detta är något som Ingrid Landin från miljöpartiet jobbar hårt för i sitt arbete för de svenska skattebetalarna.

aldreboendet_grind

Tidigare i år sades hyreskontraktet till ett äldreboende upp i Grind i Norrtälje. Fram tills nu har det varit oklart vad som kommer att hända med fastigheten. Kommunen med miljöpartiet i spetsen har bestämt att det blir ännu en ockupationsbas för rasfrämlingar!

— Äldreboendet i Grind kommer att säljas med krav på hyresrätter och en andel sociala kontrakt. Fram till försäljning ska vi använda en viss del av lägenheterna till nyanlända, säger Ingrid Landin från Miljöpartiet.

Fastigheten innehåller 25 lägenheter och Landin vill försöka släta över att rasfrämlingar tar över det tidigare äldreboendet genom att påpeka att ”det inte blir något asylboende utan att det är lägenheter som tilldelas nyanlända personer som har fått uppehållstillstånd i Sverige och som har blivit anvisade till Norrtälje kommun”. Vad skillnaden blir för den etniskt svenska folkgruppen är svårt att se.

Ockupationsbasen ska redan vara igång nu i oktober och inflyttningen av främlingar kommer att ske inom kort. Hur länge det kommer att vara ett så kallat ”flyktingboende för nyanlända” är oklart. Enligt Landin är det högsta prioritet att ordna nya fina bostäder åt rasfrämlingarna.

— Behovet av bostäder är enormt i vår kommun, de som kommer hit är våra nya invånare och de behöver lägenheter, det är ett extra tryck nu, säger hon.

Källa:

Stängt äldreboende i Norrtälje blir tillfälligt hem för nyanlända


  • Publicerad:
    2016-10-04 19:30