INRIKES. Ett öppet storgräl har utbrutit mellan Dagens Nyheters judiske chefredaktör Peter Wolodarski och artisten Alexander Bard , som kallat chefredaktören för både ett ”kräk” och ”en falsk jävel”.

Alexander Bard har ilsknat till ordentligt på DN:s judiske chefredaktör Peter Wolodarski, som han kallar ”det öppna samhällets allra största fiende”.

Upprinnelse till det infekterade bråket var när Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski i söndags skrev i en ledarartikel att TV4:s populära program Talang ”…rymmer en profilerad medverkande som bland mycket anmärkningsvärt förra året deltog i en talkshow arrangerad av framträdande högerextremister”.

Wolodarski syftar då på att tv-profilen Alexander Bard mötte Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand i en debatt som arrangerades av Palaestra Media inför publik i fjol.

Ledarartikeln fick Bard att tända på alla cylindrarna och skriva på sin egen Facebooksida:

Det är verkligen dags att dra det där lilla kräket Peter Wolodarski på DN Inför rätta snart. Fy fan vilken falsk jävel han är. Och det öppna samhällets allra största fiende.

Bard kommenterade också Wolodarskis utspel i en intervju med Expressen:

— Jag tycker det är fruktansvärt allvarligt när chefredaktören för Sveriges största morgontidning går ut och kräver att folk som inte tycker som honom ska sparkas från sina jobb.

Bard anser istället att det är Wolodarski som borde sluta på sitt jobb, eftersom det enligt honom gör att ”Dagens Nyheter skjuter sig själva i huvudet just nu, tidningen förlorar all trovärdighet”.

Som i de flesta debatter har de båda kombattanterna fått anhängare. Journalisten Thomas Gür skrev på sin Facebooksida till stöd för Bard:

Jag kan inte erinra mig att Wolodarski skrivit något liknande om alla de gånger stalinisterna Sven Wollter och Pia Sundhage uppträtt i TV. Men jag antar att han från och med nu kommer att skriva krönikor även om denna företeelse. Jag utgår från att han tänker och agerar konsekvent.

Alexander Bard kommenterade Gürs uppbackning på sin Facebook med ännu ett angrepp på Wolodarski:

Men man måste bara älska Thomas Gür och hans tusentals lojala och härliga följare här på Facebook. Följ Thomas Gür, folk, följ honom! Och fortsätt slåss för ett öppet Sverige som fungerar och inte går åt helvete för att totalitära dårar som Wolodarski ska leka fina och tjusiga pojkar inför mamma.

Wolodarski å sin sida fick uppbackning av bland andra Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan, som skrev på Twitter:

Helt obegripligt att TV4 väljer att fronta Alexander Bard i ett familjeprogram.

TV4 har inga kommentarer om Alexander Bards lämplighet som jurymedlem i Talang. Lotta Edvardsson, exekutiv producent på TV4, skriver i en kommentar: ”Det här är en diskussion mellan två debattörer och vi avstår från att kommentera det”.

Källa:
Alexander Bards ilska mot Wolodarski – efter kritiken


  • Publicerad:
    2020-01-17 20:50