KARMA Nordfront kan nu avslöja varför vänsterextremisten Alexander Nilsson fick sin bil och sitt ansikte sönderslagna 2013.

Alexander Nilsson har länge varit känd som tidigare medlem i Revolutionära fronten (RF) och sambo till AFA-ledaren Annika Lundmark som han också gifte sig med förra året.

Utredningen efter konfrontationen i Kärrtorp avslöjade att Joel Bjurströmer Almgren, Lundmarks tidigare partner, en månad innan Kärrtorp hade blivit kontaktad av Nilsson efter att denne blivit misshandlad och hamnat på sjukhuset. ”Jag har blivit överfallen utanför mitt hem”, skrev Nilsson och Bjurströmer Almgren skickade sedan ut ett massutskick till medlemmar i Revolutionära fronten:

Samma kamrat som fick sin bil sönderslagen har blivit påhoppad och ligger på sös. Alla som kan hör av er till han. Annars samlas vi 16:00 skanstull för att gå till sös för att visa att man inte är själv i svåra situationer.

Det har länge varit okänt varför Nilsson misshandlades, men Nordfront kan nu avslöja vad det var som hände den 5 november 2013 – och framför allt: varför det hände.

Nilsson medverkade i hembesök mot hjärtsjuk 50-åring

Mitt på dagen söndagen den 6 oktober 2013 dök en bil upp utanför ett radhus i Enskede. Husets ägare, en 53-årig man med hjärtproblem, var hemma när två beväpnade vänsterextremister gick ut ur bilen och började krossa rutor och spraya på huset.

— Jag var på väg på fotboll när min pappa eller om det var min bror som ringde. De berättade att någon hade slagit sönder och sprayat ner radhuset min pappa bor i. Jag åkte dit och det såg ut som en krigszon där, förklarar mannens 28-årige son senare i ett förhör med polisen.

Sonen som var skriven hos sin far var vid tillfället en politiskt organiserad nationalist. I samma förhör berättar sonen att en granne hade sett hur vänsterextremisterna hade ”basebollträ och yxor” men att de flydde när hans chockade far öppnade dörren. Grannen som såg bilen noterade också registreringsnumret OLE575 som gavs till polisen när pappan direkt efter attacken ringde polisen.

Bilen var skriven på Alexander Nilsson och sonen är övertygad om att Nilsson var med i attacken.

— Såklart att han var med. Han var ju ägare till bilen, säger sonen till polisen när han själv blivit misstänkt för att ha misshandlat Nilsson.

Offrets son tog saken i egna händer när polisutredningen lades ner

Trots att polisen hade registreringsnumret på bilen som användes vid attacken mot huset i Enskede lades utredningen ner då polisen ansåg att det inte gick att hitta någon misstänkt person. Detta påminner om hur AFA-ledaren Tor Alsén i år klarade sig undan åtal trots att hans bil användes vid ett hembesök mot Christian Peterson från Alternativ för Sverige och Exakt24.

Alexander Nilsson klarade sig dock inte undan konsekvenser helt. Dels har vi vänsterextremisternas egna uppgifter om att hans bil tidigare vandaliserades och dels så tog den 28-årige sonen saken i egna händer och konfronterade Nilsson den 5 november 2013.

Uppgifterna om exakt vad som hände morgonen den 5 november för åtta år sedan går isär. Nilsson menar att han hörde hur någon kom upp bakom honom när han tidigt på morgonen skulle kliva in i sin bil för att åka till jobbet. Den främmande mannen gick enligt Nilsson utan förvarning till attack och slog honom upprepade gånger i huvudet med ett okänt föremål i järn. 28-åringen som kom att dömas för misshandel av Nilsson menar istället att det var Nilsson som attackerade honom med en kniv efter att han åkt till platsen för att reda ut varför Nilsson attackerat hans fars hus. Vissa vittnesmål från grannar till Nilsson antyder att personerna hade en kort ordväxling med varandra och i övrigt verkar vittnena vara samstämmiga i att Nilsson var den som backade och i panik skrek om att den andre mannen skulle låta honom vara.

Alexander Nilsson.

Även de dokumenterade skadorna bekräftar att Nilsson var den som mottog mest stryk. Nilsson fick kraftiga skador på huvudet och fick sys med över 100 stygn enligt förundersökningen.

— Polisen borde ha knackat på, på hans dörr för länge sedan men de gjorde inget. Jag ville veta om allt var lugnt. Jag är orolig för min farsa. Han har hjärtproblem och kan dö när som helst. Jag ville inte att några snorungar skulle göra något, förklarar 28-åringen för polisen när han till slut erkänner att han var på plats utanför Nilssons hem morgonen då denne blev misshandlad.

Maximal otur och vänstergoleri fick nationalisten fälld

Mannen som attackerade Nilsson hade oturen att han själv uppsökte vård för sina skador på samma sjukhus som ambulansen sedan körde Nilsson till. Detta innebar att poliserna som följde med Nilsson till sjukhuset började misstänka 28-åringen och fotograferade honom. Nilsson bekräftade sedan för polisen att mannen på bilden såg ut som personen som attackerade honom.

Vänsterextremisten samarbetade också med polisen på så sätt att han berättade att han blivit attackerad, gav polisen ett signalement på gärningsmannen samt godtog att myndigheten hämtade in hans journalanteckningar för att kunna använda dessa i utredningen och åtalet. Nilsson yrkade dessutom på skadestånd från nationalisten som kom att dömas till två års fängelse och 92 285 kr i skadestånd för denna misshandel.

Den 28-årige nationalisten å sin tur menade inledningsvis att han ramlat i en trapp när polis och sjukvårdspersonal undrade hur han hade skadat sig och påstod först när Nilsson hade pekat ut honom som angriparen att det var Nilsson som attackerade honom.

Fortsatt aktiv vänsterextremist

Som Avmaskerat nyligen avslöjade är Alexander Nilsson fortfarande aktiv vänsterextremist. Han sitter som suppleant i styrelsen för Aktionsverket som hans sambo Annika Lundmark är vice ordförande i. Aktionsverket är en förening som driver ett vänsterextremt poddnätverk som bland annat sänder poddar som drivs av terrorgruppen AFA.