MAT. God nordisk sed trängs undan när allt fler livsmedel tillverkas enligt ökenreligioners regler. Halal- och koshercertifierade produkter smygs in i butikernas sortiment.

Det kan vara svårt att bedöma om ett livsmedel är halal- eller koshermärkt. Carlsberg förtydligar det och skriver ut koshermärkningen på hebreiska: כשר.

Numera säljs halalmat i svenska butiker utan att kunderna är medvetna om att de köper produkter med islamisk märkning, skriver den judeokristna samhällsdebattören Ulrika Stigsson på judinnan Katerina Janouch blogg Katerina Magasin.

Stigsson hittar halal-märkning på många varor i vanliga butikskedjor, som ICA, COOP och Hemköp/Willys.

Det handlar inte bara om pressad kyckling i ovanliga förpackningar med exotisk text, utan även om masskonsumtionsvaror framställda av globala företag.

När det i december blev känt att den populära ”schweiziska” chokladen Toblerone halalcertifierats blev många människor på sociala medier upprörda och lovade sluta köpa den. Men halalcertifieringen rör allt fler kända varumärken, vilket Stigsson noterar:

Halalmärkning hittar jag på populära Kellogg’s Corn Flakes, Frosties, K-special och andra sorter under märket Kellogg’ som täcker flera hyllmetrar.

Halalmärket på många internationella produkter är försvinnande litet och måste förstoras med mobilkamerafunktioner för att kunna läsas på arabiska.

Märkningen kan också se ut på olika sätt vilket gör det ännu svårare för Nordens folk att förstå vad de köper för vara. Och butikspersonal vet ofta inte ens att de säljer sådana varor:

Jag frågar personalen i de olika butikerna om de har halalmat och samtliga svarar ”nej” eller ”tror inte det”! Utöver detta så hittar jag thailändska produkter så som nudlar, fisksås och soja som också är halalcertifierade.

De asiatiska matvaruaffärerna med ursprung Thailand har nästan uteslutande halalmärkta produkter. Jag har under många år intresserat mig för thailändsk matlagning och är en stor kund i asiatiska affärer.

Nu väljer jag dock de vietnamesiska nudlarna för att jag inte vill ha halal. Att Thailand består av 95% buddister och endast 3,7% muslimer gör frågan om halal mer intressant! Hur kan en liten minoritet påverka och helt dominera den stora majoriteten?

”Halalcertifiering är jihad genom mat”
Enligt Stigsson är halalcertifiering av livsmeder en strategi inom jihad, islamisering genom mat, som används när islam är i minoritet i ett land. Halalmärkning förekommer enligt Stigsson inte i muslimska stater där sharialagar råder, eftersom sharialagar redan kräver att all mat som säljs där är halal.

De undersökningar som Stigsson gjort genom att kontakta företag och myndigheter om halalindustrins utbredning i Sverige har inte givit några resultat. Hon får inget svar från Axfood som säljer halalcertifierad Eldorado-kyckling.

Livsmedelsverket svarar inte ens på hennes fråga om det är lagligt att sälja halalprodukter märkta på arabiska med pyttesmå symboler – som för övrigt ofta understiger EU:s krav på textstorlek för märkning.

”Svenska företag börjar med halal av ekonomiska skäl och certifieringen ger intäkter som finansierar jihad i hela världen med allt från koranskolor till Muslimska brödraskapet och terrorism”, hävdar Stigsson.

Ulrika Stigsson nämner inte att den judiska koshermärkningen också breder ut sig över hela västvärlden, även i Norden, och trots att det bara finns cirka 15 miljoner judar i världen och uppskattningsvis bara 20 000 av dem bor i Sverige — de exakta uppgifterna är hemliga eller icke offentliggjorda — styr livsmedelstillverkningen i judisk riktning.

Skälen är globalt ekonomiska, snarare än strikt sionistiska. En produkt som tillverkas för den globala marknaden ska passa judar överallt. Då är ett land som Sverige eller Island för litet för att produkten ska tillverkas enligt nordisk etik. Därför stöder till exempel en öldrickare som sveper en Guinness numera kosherindustrin.

När Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist ställde frågan till judinnan Janouch på Twitter – efter att hon länkat granskningen och ondgjort sig över ”matjihad” – ifall det inte är lika illa när judar sprider koshermat, fick han dock inget svar.

Till problemet hör också att varor kan vara halal- eller koshercertifierade utan att detta markeras på förpackningarna. Via judiska församlingar och via fatwor i moskéerna kan information ändå spridas till konsumenterna om godkända produkter. Utan att Nordens folk får veta någonting. Till exempel kom beskedet om Toblerones halalcertifiering som en överraskning för många icke muslimska konsumenter.

Källa:
Så islamiseras Sverige genom ”matjihad” – halalmärkt mat smygs in till konsumenterna


  • Publicerad:
    2019-04-01 16:00