USA. Trots att Donald Trump legat efter gentemot Hillary Clinton i de flesta opinionsundersökningar inför det amerikanska presidentvalet och trots att Trump varit uträknad flertalet gånger av ”experter” uttalar nu allt fler personer att de tror att Donald Trump kommer att bli USA:s näste president.

151008102414-trump-hat-2-780x439

Allt fler tror att Donald Trump blir USA:s näste president.

I samband med att skandalerna kring demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton bara växer uttalar sig allt fler personer att de är säkra på att hennes motståndare, den republikanske kandidaten Donald Trump, kommer att vinna valet.

Andrew Anglin från Daily Stormer går exempelvis så långt att han annonserar på sin hemsida att ”Donald J. Trump is Now President of the United States of America”. Han menar att det faktum att FBI nu, knappt två veckor innan valet, återupptar korruptionsutredningen gentemot Clinton tyder på att valet redan är över. Enligt Anglin skulle aldrig FBI göra så mot en kandidat så nära valet ifall de inte vore helt säkra på att hon begått brottsliga handlingar och att många amerikaner inte kommer att känna sig trygga med att rösta på en presidentkandidat som strax efter valsegern kan komma att sitta i fängelse.

Allan J. Lichtman, en professor i amerikansk politisk historia som lyckats förutspå samtliga amerikanska presidentval sedan 1984, har även han uttalat att Trump kommer vinna valet.

— Även med de minsta möjliga marginalerna pekar allt på en valseger för Trump, sa han i en intervju till Washington Post under fredagen.

Ett datasystem som skapats av indiern Sanjiv Rai och som genom att samla in data från bland annat Google, Youtube, Facebook och Twitter har lyckats förutspå de senaste tre presidentvalen ger också Trump valsegern.

Genom att analysera data från Internet räknar programmet ut vilken kandidat som skapar störst engagemang hos störst antal väljare och lyckas därmed visa på vem som blir valets vinnare. Programmet, som samtidigt blir smartare och smartare för varje val, visar på att Trump till och med har lyckats bättre än Barrack Obama 2008 med att engagera väljare och detta med inte mindre än 25 procent.

Till och med den vänsterliberale dokumentärfilmaren Michael Moore säger sig vara övertygad om en valseger för Trump. Han kallar Trump för en ”mänsklig molotovcocktail” som amerikanerna vill kasta på etablissemanget och trots att han inte personligen vill stödja Trump utan kallar honom för en ”farlig clown” konstaterar han att Trumps väljare är ”hederligt folk” och inte ”rasister” såsom många andra av Trumps motståndare hävdat.

— Trumps val kommer vara det största ”fuck you” i mänsklighetens historia, säger han.

Källor:
Donald J. Trump is Now President of the United States of America
Michael Moore: Donald Trump kommer vinna
Trump will win the election and is more popular than Obama in 2008, AI system finds
Prof correct on 30 years of elections: Trump will win


  • Publicerad:
    2016-10-30 12:15