NORRKÖPING. Den muslimska Jasminskolan i Norrköping har fått hård kritik för sina stora brister och idag meddelade Skolinspektionens generaldirektör att skolan ska stängas med omedelbar verkan.

Omar Nur

Omar Nur

Det var i slutet av februari som skolinspektionen offentliggjorde den massiva kritik man hade mot skolan. I en intervju utförd av P4 Östergötland sa Agneta Sandén, avdelningschef på Skolinspektionen i Linköping att det är ovanligt att en enskild skola får så omfattande kritik. Under flera månader gjordes det oanmälda inspektioner vid Jasminskolan. Vid ett av tillfällena fick skolan anmärkningar på alla 90 punkter som man gick igenom.

Agneta Sandén kallade situationen på skolan för mycket allvarlig och påpekade att skolan kanske skulle få sitt tillstånd återkallat. Idag kom Skolinspektionens beslut. Skolan ska stängas omedelbart. I sitt pressmeddelande skriver Skolinspektionen att att de har kritiserat skolan men att skolan trots inspektionerna inte åtgärdat bristerna och att man därmed mister rätten att driva skola med omedelbar verkan.

Skolans huvudman Omar Nur samt styrelsemedlemmen Mohammed Hassan avfärdar den massiva kritiken. Omar Nur säger följande till Norrköpings Tidningar: ”Vi är en skola som försöker följa vad Skolinspektionen säger. Skolan har också blivit populärare. Fler elever vill gå här.”

Källor:
Skolinspektionen stänger Jasminskolan
Jasminskolan kan få stänga
Jasminskolan avfärdar kritiken


  • Publicerad:
    2013-03-19 13:09