ALMEDALEN. Under måndagsförmiddagen bjöd ABF (Arbetarnas bildningsförbund) in till en diskussion under den något provokativa rubriken ”Inga nazister på våra gator – men hur?”

Konferencier var Zaynab Ouahabi från ABF. Medverkade i samtalet gjorde ABF:s Fredrik Pettersson, Kristina Wicksell från organisationen Make Equal samt den så kallat ”antirasistiske aktivisten” Showan Shattak.

I nationella kretsar är Showan mest känd för att ha åkt på rejält med stryk samt hamnat i koma när han tillsammans med ett stort antal andra ”feminister” oprovocerat och fegt överföll en handfull nationalister som var på väg hem från krogen i Malmö 2014.

Showan verkar trots sin öppet våldsbejakande och kriminella bakgrund vara anställd av ABF med befattningen ”verksamhetsutvecklare”, vilket framgår av deras hemsida. Man får väl anta att ABF:s bildningsverksamhet kommer att utvecklas i en mer våldsam och överfallsorienterad riktning framöver.

Själva samtalet i sig bjöd egentligen inte på några nyheter. Fredrik Pettersson verkade vara lite malplacerad, då han verkade vilja råda bot på ”nazistfrågan” genom bildning, samtal och att anordna möten mellan människor med olika bakgrund. En väldigt mycket mjukare framtoning än de båda andra panelisterna.

Kristina Wicksell ville att så kallad rasistisk organisering skulle förbjudas rakt av. ”Vi är övertygade om att den lagstiftning som vi har idag, kopplad till att inte låta nazister ta för mycket plats i våra offentliga rum, den räcker inte”, sa hon å sin organisations vägnar.

Hon ville att regeringen i framtiden ska begränsa organisationsrätten för oliktänkande, ”så att nazister inte får lika enkelt som oss andra att organisera sig, att söka demonstrationstillstånd, att ha bankkonton, att kunna hyra lokaler och liknande”. Exakt vad Kristina Wicksell menade med nazister och rasister var dock oklart och ingenting som hon förtydligade. Man får väl anta att hon menar alla som inte håller med henne.

Läs även: Den svenska yttrandefrihetens död och demokraturens totala övertag

Den antirasistiske aktivisten Showan Shattak gjorde dock ett blekt intryck. Han verkade osäker, ofokuserad och obekväm.

På en fråga om vad han tyckte var exempel på framgångsrika aktivistiska metoder för att motverka nazism började han först att svamla om vikten av folkbildning och att lära sig av historien. Sedan sa han att han inte tyckte att staten skulle gå in för hårt med att försöka använda förbud eller försöka lagstifta bort nazister.

Istället ville han att antirasister skulle ta ett ”personligt ansvar” för den antinazistiska kampen, snarare än att överlåta det på externa aktörer eller myndigheter. Ett, enligt min personliga tolkning, väldigt långrandigt sätt för den tidigare RF-prospekten Showan att säga att han tycker att fler bör maskera sig och samlas i grupp för att anfalla oliktänkande som är på väg hem från krogen. Eller som ligger och sover i sina hem.

Efter panelsamtalet så konfronterade Pär Öberg från Nordiska motståndsrörelsen Showan Shattak och frågade om Showan tog avstånd från AFA. Något Showan inte ville svara på. Föga förvånande.

Egentligen så bjöd paneldiskussionen varken på några överraskningar eller insikter. Däremot några skratt sprungna ur lyteskomiken. Desto mer intressant är dock att etablissemanget, här i form av ABF, varken har några problem att samarbeta med eller att ge anställning till våldsvänstern. Ingen reagerade heller på att Kristina Wicksell från Make Equal ville ta bort möjligheten för oliktänkande att demonstrera, hyra lokaler eller inneha bankkonton, så resten av panelen och ABF håller förmodligen med om det också.

Etablissemanget börjar mer och mer att visa sitt rätta ansikte. Den som vill att nordbor i framtiden ska ha rätt till yttrandefrihet eller bankkonton måste göra sin röst hörd redan nu och protestera mot vansinnet. Det mest effektiva sättet för dig att göra din röst hörd är att organisera dig i Nordiska motståndsrörelsen.

Enade vi stå, söndrade vi falla!


  • Publicerad:
    2019-07-02 09:00