ALMEDALEN. Nordiska motståndsrörelsen stal inte bara showen på plats i Almedalen utan även i etablerad media dominerade organisationen.

Nordiska motståndsrörelsen har gjort det igen och var det partiet och den organisation som dominerade Almedalen även i år. Trots Region Gotland och andra yttrandefrihetshatande grupperingars försök att stoppa Motståndsrörelsen från att närvara under politikerveckan i Visby så fullkomligt stal organisationen showen på Gotland.

Organisationens valtidningar bytte ägare, diskussioner och debatter hölls, Motståndsrörelsen fick [läs: tog sig] fritt spelrum att föra ut sin politik, politruker och andra folkförrädare kunde inte röra sig på Gotland utan att stå oemotsagda och utan att bli konfronterade för den folkfientliga politik de för mot det svenska folket. Listan kan göras lång men summa summarum är densamma: Att Motståndsrörelsen var den dominerande snackisen i Almedalen!

Även den så kallade forskaren Christer Mattsson har gått ut och sagt att Nordiska motståndsrörelsen vuxit kraftigt under de senaste åren, att organisationen rider på en framgångsvåg och att dess dominans i den nationella rörelsen saknar motstycke sedan efterkrigstiden.

Men det stannar inte där för trots rubriker som ”Nazister bakom flera attacker i Almedalen”, ”Nordiska Motståndsrörelsen bråkar vid israeliskt tält i Almedalen” och ”Nazisterna lade beslag på Almedalen” så stal Nordiska motståndsrörelsen även showen i etablerad media.

Dagens Media skrev under onsdagen en artikel om att hela 1 500 artiklar har skrivits om Motståndsrörelsen på en månad. Aftonbladet, som enligt sig själva medvetet valt att vara ”restriktiva” i sina rapporteringar om organisationen, har under månaden haft 24 artiklar om Motståndsrörelsen i den tryckta tidningen och 58 artiklar på sin sajt.

— Vi hade djupa diskussioner redan förra året, när NMR kom till Almedalen första gången, och vi bestämde oss redan då för att hålla en väldigt restriktiv linje, sa Aftonbladets samhällsredaktör Jonathan Jeppsson till Dagens Media.

Vidare sa Jeppsson:

— Vi har ett jättestort ansvar. Vi skrev till exempel ingenting om dem förrän de kommit till Visby.

Mediabevakningstjänsten Meltwater har granskat sociala medier och kommit fram till vilka tre organisationer blev mest omnämnda i dessa och resultatet blev KRIS, RFSL och Vänskapsförbundet Sverige – Israel. Samtliga tre då de enligt Dagens Media på ett eller annat sätt påverkades av Motståndsrörelsens närvaro i Almedalen.

En anledning till att Vänskapsförbundet Sverige – Israel blev en av de mest omnämnda organisationerna på sociala medier beror på en incident som utspelade sig då en judinna föll omkull när hon gick till angrepp mot Motståndsrörelsens aktivister och försökte stjäla deras banderoll. Denna händelse resulterade i lögnaktiga rubriker och artiklar utan dess like där man bland annat skrev att aktivister ska ha hoppat på den judiska kvinnan när hon låg ner, att hon blev bestulen på en guldring, att hon släpades iväg av de hemska ”nazisterna” osv. Kvinnans stöldförsök misslyckades dessutom och banderollen syntes till här och var i Almedalen under alla dagar som Motståndsrörelsen var på plats på Gotland.

Att RFSL ”trendade” på nätet beror på att de ställde in flera av sina planerade aktiviteter under Almedalsveckan när de fick det klart för sig att Nordiska motståndsrörelsen skulle närvara i Almedalen. Homolobbyn försökte överklaga polisens beslut om att bevilja Motståndsrörelsens ansökan om att få hålla torgmöten i Visby, dock utan önskat resultat. Även förra året fick organisationens närvaro i Almedalen RFSL att flytta sin så kallade prideparad.

Att KRIS hamnade med på topp tre-listan beror med största sannolikhet på att representanter för KRIS tog sig an rollen att vara en slags ”Almedalen-mamma” som skulle försöka hålla koll på Motståndsrörelsens medlemmar och aktivister men misslyckades med sitt uppdrag. Detta kunde man bland annat se under onsdagen när Nordiska motståndsrörelsen inledde sin aktivism under årets upplaga av politikerveckan. Detta genom att fredligt och utan överdrift störa globalisten Annie Lööfs (C) tal på stora scenen med en banderoll, utan att KRIS lyckades stoppa det.

På tal om Annie Lööf så har Meltwater konstaterat att det var Centerpartiet och Annie Lööf som var det parti och den partiledare som det pratades absolut mest om under politikerveckan. Med största sannolikhet på grund av Motståndsrörelsens aktion i samband med att Center-ledaren höll tal i Almedalen.

Vidare visade Meltwaters undersökning att ordet ”nazist”, som är ett skällsord för nationalsocialist, var det ord som trendade mest under Almedalsveckan.

Förra året visade Novus Almedals-undersökning att det var Nordiska motståndsrörelsen som dominerade politikerveckan år 2017. Mycket tyder på att år 2018:s undersökning kommer att visa detsamma.

Man brukar säga att trender förr eller senare vänder men mycket talar för att Motståndsrörelsens framfart är här för att stanna!

Källor:
Så mycket medieplats fick NMR:s närvaro i Almedalen
Partierna som det snackades mest om i Almedalen


  • Publicerad:
    2018-07-12 21:36