UTRIKES. Under lördagen begav sig en skara ”alt-right”-anhängare till Vita huset för att markera mot presidentens angrepp mot Syrien. Aktiviteten utvecklades dock snabbt till en konfrontation med vänstern.

Richard Spencer och Mike Enoch angrep Trumps tvärvändning.

En skara ”alt-right”-anhängare begav sig under lördagskvällen till Vita huset i Washington D.C med avsikten att markera mot president Donald Trumps angrepp mot Syrien. Med sig hade anhängarna plakat med budskapen som det stod ”No more neocon wars” och ”America first, Israel first, pick one” på, samt förstoringar av Twitter-inlägg där Trump själv uttalat sig mot krig i Syrien.

Inledningsvis talade den välkände ”alt-right”-profilen Richard Spencer i en megafon:

— Vi kommer hit med ett budskap till Donald Trump, och vi kommer hit med ett budskap till världen. Donald Trump, det finns människor i samhället som bekämpade dig hela vägen. De ville hellre ha Hillary Clinton som president men nu väljer du att gå i deras ledband.

Vidare sa han:

— Du håller nu på att kasta dig in i deras galna, korkade krig. Du håller på att förstöra ditt presidentskap, men varför? Låt inte dessa krafter locka dig att förstöra ditt presidentskap, och låt dem inte förstöra världen!

”Alt-right”-anhängarna hann dock inte vara länge på platsen innan vänstersidan inledde ett försök att störa och överrösta anti-krigs-manifestationen. När Spencer väl lyckades tala i spridda brottstycken poängterade han dock att USA inte borde ge sig ut i krig världen över under förevändningen att avsätta påstått grymma diktatorer och att detta förfarande från USA:s sida har lett till kaos och inbördeskrig.

Under den pågående konfrontationen greppades megafonen även av Mike Enoch, värd för podcasten The Daily Shoah.

— Vi gav vårt stöd till Donald Trump av en rad olika skäl, men bland de främsta skälen var att vi ville se ett slut på neokonservativa krig. Vi ville se ett slut på Israel-lobbyns järngrepp om USA:s utrikespolitik, men nu får vi raka motsatsen. Han ljög för oss. Han gav oss ett löfte och han förrådde oss, sa Enoch. Han fortsatte:

— Vi stödjer amerikanska intressen och vi motsätter oss Israel-lobbyns kontroll över vår utrikespolitik. Att bomba Syrien skyddar på intet sätt amerikanska intressen!

Gruppen bestämde sig efter ett tag för att avsluta aktiviteten och började bege sig från platsen. Vänsteranhängarna ska då ha försökt angripa Richard Spencer som dock lyckades fly undan sina motståndare oskadd.

Källor:
No War in Syria Livestream
No War in Syria After-party


  • Publicerad:
    2017-04-09 12:55