POLITIK. I februari 2017 bildade den före detta SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand, tillsammans med ett antal av sina forna organisationskamrater, det nya partiet ”Alternativ för Sverige”. Nyligen blev partiet registrerat hos Valmyndigheten för val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet 2019.

Gustav Kasselstrand, William Hahne, Jessica Ohlson och Adam Berg ligger bakom AfS. Samtliga har bakgrund i SD:s uteslutna ungdomsförbund.

Efter att våren 2015 ha blivit uteslutna ur Sverigedemokraterna, följt av en intern maktkamp, rapporterades det i media att de tidigare SDU-topparna Gustav Kasselstrand, William Hahne, Jessica Ohlson och Adam Berg skulle ha bildat ett nytt parti och att de lämnat in en ansökan om partiregistrering hos Valmyndigheten. Men uppgifterna om partibildningen och ett valdeltagande i valet 2018 verkar aldrig ha bekräftats officiellt av Kasselstrand – tills nu.

Gustav Kasselstrand bekräftar i ett textmeddelande till nyhetsportalen Altinget att det är han som står bakom registreringen: “Det stämmer att det är jag som står bakom registreringen. Jag har inga fler kommentarer att ge i dagsläget”, skriver han.

Någon officiell hemsida eller partiprogram för det nya partiet verkar ännu inte ha publicerats, varken på Internet eller i någon annan media.

Ej heller är det känt vilka som kommer att representera och kandidera för det nya partiet. Troliga kandidater är dock de ovan nämnda före detta SDU-topparna.

Källa:
Kasselstrand vill in i riksdagen


  • Publicerad:
    2018-01-12 14:00