Lördagen den 22 september samlades medlemmar ur Näste 7 i Alvesta för den första offentliga aktiviteten efter valet.

Vädrets makter var ömsom på motståndsmännens sida, ömsom inte lika välvilligt. Spridda skurar blandades med strålande sol.

Då Alvesta inte är någon större tätort var det inte allt för mycket folk i de centrala delarna. Det ostadiga vädret bidrog även.

Men fanan hann inte ens vecklas ut och flygbladen bli uppdelade innan förste personen kom fram och ville ha del av det nationalsocialistiska budskapet om vilka som egentligen styr världen.

Det tog inte lång tid innan ordningsmakten kom till platsen – vilket är brukligt – och denna gång hade en sympatisör upplyst aktivisterna om att det skulle ske eftersom personalen på Systembolaget iakttagits ringa.

Men för ovanlighetens skull så gjordes inga försök att ta kontakt med motståndsmännen. Dock fick ankommande patrull en verbal avhyvling av en upprörd man som uppenbarligen inte fått hjälp när han så väl behövt det.

Responsen var överlag mycket god från Alvestaborna och de flesta tycktes gladeligen ta emot flygblad.

Dock var det en betahanne som, med polis i närheten, kände sig tvungen att visa på sin ”manlighet”. Först ville denna avart till människa att en av motståndsmännen skulle ”följa med runt hörnet”, för att sedan snabbt skynda till polisbilen och gråta ut över Motståndsrörelsens närvaro.

Då vädret syntes bli sämre så bestämdes att aktiviteten skulle avslutas, och lagom till att alla satt sig i bilarna så öppnades himlen och med ett regn som liknade syndafloden lämnades Alvesta för denna gång.

Dagen avslutades med en god middag och sammanfattning av dagens lyckade aktion.

Önskar just du delta vid kommande aktiviteter, tveka inte ansöka till den enda sanna oppositionen.


  • Publicerad:
    2018-09-22 19:10