UTRIKES. Allt fler amerikanska sheriffer uppmanar allmänheten att börja bära vapen när de befinner sig på allmänna platser. De uppmanas även att skjuta skarpt mot terrorister.

Samtidigt som liberala krafter i USA jobbar hårt med att reglera och minska det amerikanska folkets rätt till att bära vapen har nu amerikanska sheriffer börjat uppmana invånarna att beväpna sig.

Sherifferna uppmanar amerikanerna att bära dolda vapen när de befinner sig till exempel på stan. Detta sägs vara för att medborgare själva ska kunna ingripa mot jihadister som är på väg att utföra terrordåd. Arizona-sheriffen Joe Arpaio anser att befolkningen bör bilda medborgargarden för att kunna förhindra terrordåd och skolskjutningar bättre i framtiden.

— Min målsättning är att de 250.000 människor i Arizona som har rätt att bära dolda vapen ska kunna ingripa för att stoppa ett blodbad innan polisen kommer, säger han.

Även i Florida går tankarna åt samma håll bland sherifferna. Wayne Ivey har postat ett klipp på Facebook där han bland annat säger följande:

— Det enda som kan stoppa en kriminell person med ett vapen är en hederlig medborgare med ett vapen. Vi vill att ni ska vara redo att försvara er själva och era familjer.

Källa:
In wake of terrorist attacks, sheriffs call on citizens to take up arms


  • Publicerad:
    2015-12-13 12:30