RASVETENSKAP. Den amerikanska antropologen Molly Selba gästade nyligen YouTube-kanalen ”World of Paleoanthropology” för att tala om ras- och könsskillnader. Där uttrycker hon att rasskillnader är något som borde firas.

Antropologen Molly Selba. Foto: Twitter.

Den amerikanska antropologistudenten Molly Selba gästade nyligen Seth Chagi på YouTube-kanalen ”World of Paleoanthropology” för att tala om ras- och könsskillnader. Avsnittet gästas också av antropologi-professorn Agustin Fuentes.

Showens båda gäster är rörande överens om att rasskillnader existerar bland människor. Selba anser också att rasskillnader är något fint, vilket hon uttrycker i showen.

Bortsett från könsskillnader tänkte jag även ta upp våra biologiska skillnader här. Jag upprepar det jag har sagt tidigare. Jag uppskattar variationen inom vår art väldigt mycket. Vi är en väldigt mångfacetterad grupp, och detta är ingenting man behöver vara rädd för, vi är biologiska varelser. Rasskillnader bland människor har som du säger varit mycket framgångsrika för oss. Men som du säger är det en del av den sanna skönheten och det spännande med att vara en Homo sapien på vår planet, just att vi är super-olika. Och det är något som bör firas.

Chagi har tidigare gästats av flera olika forskare för att tala om nyheter och upptäckter rörande paleoantropologi på hans kanal. Däribland Dr. Lee Berger och Dr. John Hawks.


  • Publicerad:
    2021-04-24 16:45