USA. I ett utspel av rasligt självhat proklamerade professor James Livingston från Rutgers University att han ”avgår” från den vita rasen. Nu har han hamnat i trubbel hos sin arbetsgivare, som inte tillåter ”diskriminering”.

Professor James Livingstons inlägg, som nu raderats från Facebook. Klicka för större bild.

Professor James Livingston har undervisat och forskat i historia på Rutgers University i New Jersey sedan 1988. Men nu riskerar han att avskedas, efter att ha attackerat sin egen ras på Facebook.

Livingston skrev inlägget efter att ha besökt ett hamburgerhak i den ökända stadsdelen Harlem på Manhattan i New York, där han valt att bo. Trots att professor Livingston själv är vit upprördes han starkt över att Harlem har börjat tas över av vita människor.

”Jag är vit, för Guds skull, men kan vi hålla dem – oss – utanför min stadsdel?”, skrev den upprörda professorn som menar att hans hamburgerhak var ”invaderat av små kaukasiska rövhål som vet att deras föräldrar låter dem göra vad de vill”.

Den antivita professorn avslutade också inlägget med att ”avgå” från sin egen ras:

Härmed avgår jag från min ras. Åt helvete med dessa människor.

Inlägget har sedan det publicerades raderats från Facebook, och professor Livingston har utsatts för ”en storm av hatmejl, nedvärderande förolämpningar och dödshot”. Dessutom riskerar han disciplinära åtgärder från sin arbetsgivare, och kanske till och med avsked.

I ett uttalandet skriver Rutgers University att det ”inte finns någon plats för raslig intolerans” på lärosätet.

— På Rutgers University måste vi också främja en miljö som är fri från diskriminering, såsom det definieras i vår antidiskrimineringspolicy, kommenterade Rutgers pressansvarige Dory Devlin till sajten NorthJersey.com.

Källa:
’I hereby resign from my race. F— these people,’ white professor writes online, sparking furor


  • Publicerad:
    2018-08-24 11:00