USA. Den demokratiska senatorn Dick Durbin menar att den nationella aktivistorganisationen Patriot Front är terrorister, eftersom de nyligen genomförde en demonstration i Chicago. 

Demonstrationen i Chicago. Foto: Patriot Front.

Senatorn Dick Durbin från demokraterna säger inför senaten att den nationella aktivistorganisationen Patriot Front kan betraktas som terrorister, detta eftersom de nyligen genomförde en demonstration i Chicago.

— Det var en demonstration igår i centrala Chicago, av vita supremacister. Över 80 av dem samlades…över 80 av dem i centrala Chicago. För att trotsigt stå upp för sig själva, för att visa att de fortfarande finns, är friska och redo att agera, utropar Durbin med en bekymrad min. Han fortsätter:

— Det minsta vi kan göra är att försäkra att myndigheten som ansvarar för vårt beskydd mot den här typen av terrorism, har ett bra ledarskap. Den myndigheten är Department of Homeland Security, säger Durbin.

Ledningen för denna myndighet, ministern för inrikes säkerhet är som bekant juden Alejandro Mayorkas.

Nordfront uppmärksammade i slutet av januari den amerikanska organisationens lyckade demonstration. Parollen för demonstrationen var: ”Starka familjer skapar starka nationer”, och nu har man alltså publicerat en längre video över aktiviteten, som man kan se här.


  • Publicerad:
    2021-02-24 17:25