ANARKISTER. Husockupanterna i Liebig34 blev till slut avhysta av polisen och journalister kunde dokumentera hur anarkistiska queerfeminister lever för omvärlden.

Skärmbild Youtube

Liebig34 har huserat anarkistiska queerfeminister sedan 1999 men enligt Deutsche Welle förnyade ägaren Gijora Padovicz inte hyreskontraktet år 2018. Då inleddes en ockupation som kulminerade för några dagar sedan då polisen avhyste 57 ockupanter samtidigt som de fick slåss emot en svartklädd mobb som tyckte att det var orättvist att polisen inte lät de anarkistiska queerfeministerna fortsätta leva i sin svinstia.

Under motdemonstrationen kastades det glasflaskor och det sköts fyrverkerier mot polisen. Efter avhysningen var klar fick journalister gå in och dokumentera svinstian som överträffar scener även från filmen Trainspotting. Väggarna är täckta med anarkistiskt symbolik och bakgården har anarkisterna gjort till en soptipp.

Skärmbild Youtube

Skärmbild Youtube

Ryska Ruptly har laddat upp en videofilm på Youtube. Två timmar och sex minuter in i den nedanstående filmen går journalisterna igenom det tidigare anarkistiska huset. Det finns en kortare version här.


  • Publicerad:
    2020-10-12 12:40