INRIKES. Pedofilen och mördaren Anders Eklund gör nu en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg där han anmäler sin anstalt för att inte ha gett honom en faktura för den tandläkarvård han fick uppsöka då han blev misshandlad i fängelset. Eklund uppger att han är orolig för att anstalten ska ”lura” honom.

Pedofilen Anders Eklund, som är dömd för morden på Pernilla Hellgren och Engla Höglund, har nu anmält sin anstalt till IVO för att de inte gav honom en faktura efter att han fick uppsöka tandläkarvård då han misshandlades av två fångar i fängelset.

I sin anmälan skriver han att:

Detta gäller en tandskada vid ett misshandelsfall på anstalten i Norrtälje. Jag är förundrad över att en myndighet kan hålla på med sådant fiffel och båg. Jag vet ej ens om de betalar moms på mina behandlingar?

Eklund som anser sig ha blivit ”lurad” skriver även i sin anmälan till IVO att han är orolig för att anstalten ska lura honom även i framtiden. Vidare skriver han att han har ”rätt till en faktura och garanti” på sin tandvård fast att han sitter i fängelse. Han klagar också på att tandvården är för dyr och att han bara får 13 kronor i timmen på anstalten.

Källa:
Anders Eklund gör anmälan mot anstalten


  • Publicerad:
    2015-10-13 20:15