AVSLÖJANDE. Anders Henriksson, vänsterprovokatören som attackerade Motståndsrörelsens aktivister i Uppsala, gillar politiskt våld. Detta kan Nordfront avslöja då vi kommit över ett foto av Henriksson där han har på sig en tröja där Jimmie Åkesson misshandlas blodig.

full bild ah

Lördagen den 10 augusti blev aktivister från Motståndsrörelsen störda under en flygbladsutdelning av två kvinnor och en man. I efterhand visade det sig att mannen var Anders Henriksson som är styrelsemedlem i SAC Syndikalisternas Uppsalaavdelning. De två kvinnorna, som av etablerad media framställts som ”vanliga förbipasserande”, var i själva verket vänsterextremister som gillar våldsnätverket Revolutionära fronten och andra ”antirasistiska” grupper på Facebook.

Den ena kvinnan, som själv valde att inleda en diskussion med bland annat en av Motståndsrörelsens kameramän och själv stod och filmade för fullt, började slå med handen mot en kamera som en av Motståndsrörelsens kameramän höll i. När kameramannen viftar bort kvinnans hand från kameran tar Henriksson det som en ursäkt för att gå till attack mot kameramannen, något som resulterar i att Motståndsrörelsens aktivister fysiskt tillrättavisar honom.

Det hela mynnade ut i en polisutredning där Henriksson ansågs vara offer för en misshandel, men då polisen ansåg att bevisläget var för dåligt lade man ner utredningen tidigare i år. Detta resulterade i massiv mediahets där bland annat UNT gjorde snyftreportage med Henriksson och tog fram egna analyser av filmmaterial, vilket ledde till att polisen kände sig tvingade att återuppta utredningen.

När UNT intervjuade Henriksson framställde de honom som en trevlig mysfarbror. UNT skrev:

Knäppande banjospel och doften av kött tränger ut från förskolan Plantans kök. Till tonerna av bluegrassbandet Spinning Jennies lagar kocken Anders Henriksson honungsglaserade revbensspjäll.

Och Henriksson förklarade för UNT:

— Det är barnens önskemål.

Nordfront kan nu avslöja att Henriksson knappast är någon trevlig person. Tvärtom är han en våldsbejakande vänsterextremist som hyllar politiskt våld mot folkvalda politiker. Den 9 augusti 2013 – dagen innan han attackerade Motståndsrörelsens aktivister i Uppsala – poserade Henriksson i en t-shirt vars motiv är en knytnäve som slår en folkvald politiker, Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, blodig!

På fredag dricker Henriksson lådvin och hyllar politiskt våld, på lördag går han till fysiskt angrepp mot meningsmotståndare.

På fredag dricker Henriksson lådvin och hyllar politiskt våld, på lördag går han till fysiskt angrepp mot meningsmotståndare.


  • Publicerad:
    2014-03-23 16:04