UPPSALA. Vänsterextremisten Anders Henriksson som blev fysiskt tillrättavisad efter att han angripit Motståndsrörelsens aktivister i Uppsala är en flitig kommentator på våldsvänsterns Facebooksidor.

Oskyldig förbipasserande eller kommunistisk våldsuppviglare?

Oskyldig förbipasserande eller kommunistisk våldsuppviglare?

Förra året uppstod en konfrontation när syndikalisten Anders Henriksson gick till attack mot Motståndsrörelsens aktivister under en flygbladsutdelning i Uppsala. Polisen inledde efter incidenten en utredning då Henriksson påstod sig ha blivit misshandlad och lokalmedia hetsade intensivt i samband med detta.

I slutet av februari i år kunde Nordfront rapportera att polisutredningen lagts ner. Media hetsade dock intensivt i flera artiklar och lyfte okritiskt fram Henriksson som en oskyldig person som bara råkade dyka upp vid Motståndsrörelsens flygbladsutdelning och helt oprovocerat blev misshandlad, vilket resulterade i att utredningen återupptogs igen.

Nordfront kunde dock ge en mer nyanserad bild då vi kunde avslöja att Henriksson på Facebook poserar i en tröja som hyllar politiskt våld.

Sedan ett tag tillbaka har vi på Nordfront även varit medvetna om att Henriksson är en flitig kommentator på den vänsterextrema Facebookgruppen ”Ta tillbaka välfärden”, som nyligen uppviglade till våld mot nationalister på första maj och ofta hyllar politiska trakasserier av olika slag.

I samband med att Motståndsrörelsen attackerades av vänsterextremister i Stockholm tidigare i april var Henriksson in på ”Ta tillbaka välfärden” och uttryckte sitt hat mot polisen:

AH 1

Senast idag var Henriksson in och skrev en förvirrad kommentar efter att Joel Bjurströmer Almgren dömts till fängelse för bland annat dråpförsök på en meningsmotståndare:

AH 2

Henriksson anser alltså att om man ser två meningsmotståndare får man attackera dem med tillhyggen. Detta eftersom Bjurströmer Almgren dömts till fängelse för att ha knivhuggit en person i ryggen, deltagit i ett våldsamt upplopp och knivhotat människor som lyssnade på musik som han ogillade…


  • Publicerad:
    2014-04-29 17:55