USA. Den amerikanske nationalisten Andrew Anglin har blivit avstängd från Twitter efter att han genomfört en trollkampanj riktad mot svarta människor.

Andrew Anglin, The Daily Stormers redaktör, har stängts av på Twitter efter att han trollat svarta människor. I en artikel uppger Anglin att tiotusentals människor retweetade hans Twitter-inlägg där han påstod saker som:

  • Ku Klux Klan marscherar på universitet och skriker att de ska döda alla ”niggers”.
  • Sam Hyde arresterades för att ha lett en KKK-mob, men släpptes snabbt och kom tillbaka till universitetet.
  • En svart lärare blev knivhuggen av KKK och polisen hjälpte förövarna att fly.
  • Polisen marscherar med KKK och bränner kors.
  • KKK delar ut vapen till vita studenter.

Selection_838

Syftet med att sprida de uppenbara lögnerna var enligt Anglin att visa att orsaken till de spända rasrelationerna i USA är att många svarta människor okritiskt köper medias lögner om att USA är ett rasistiskt samhälle, att polisen diskriminerar svarta och att vita är privilegierade. Twitterkampanjen genomfördes också en kort tid efter att det varit mycket uppståndelse på ett amerikanskt universitet då svarta elever börjat hetsa om att de är diskriminerade, vilket bland annat diskuterades i Radio Nordfronts senaste intervju med Kevin MacDonald.

Anglin drar i artikeln följande slutsatser av trollkampanjens resultat:

Det jag gjorde är något som vem som helst kunde ha gjort. Allt du behöver göra är att gå ut på Twitter och påstå att du är svart, sedan börja göra absurt känslomässigt laddade påståenden. Du skulle väldigt enkelt kunna starta alla möjliga sorts fiaskon på detta sätt.

Detta kan absolut också användas mot den invandrade muslimska befolkningen i Europa. Det skulle faktiskt vara ännu enklare, allt du behöver göra är att cirkulera något påstående om en förolämpning mot islam utförd av valfri måltavla.

Vidare har många afrikanska länder börjat få billiga smartphones som har Twitter. I framtiden skulle en enskild person kunna iscensätta en revolt mot regeringen i ett afrikanskt land genom att använda Twitter.

Jag uppmanar ingen att göra det och säger inte att jag kommer göra det – det vore olagligt – jag säger bara att det är bevisat att det är möjligt, och därför så småningom också kommer göras.

Avslutningsvis påpekar Anglin att detta är den metod som västerländska underrättelsetjänster använde för att tvinga fram den ”Arabiska våren”, men att nu när metoden är tillgänglig för alla kanske västerländska regeringar kan komma att förbjuda Twitter.

Källa:
#FreeAnglin: Following Twitter Ban, Andrew Anglin Goes on Hunger Strike, Demands Shaun King Resign


  • Publicerad:
    2015-11-15 15:40