TYSKLAND. En av Alternativ för Tysklands kandidater i det kommande riksdagsvalet har hamnat i blåsväder efter en påstådd mejlläcka.

Den 24 september är det val till det tyska parlamentet (Förbundsdagen). Alice Weidel, 38, är en av invandringskritiska Alternativ för Tysklands toppkandidater i valet.

Den tyska tidningen Die Welt påstår sig ha kommit över ett mejl från Weidel där hon uttrycker starkt förakt för det politiska etablissemanget i Tyskland. I mejlet står bland annat följande:

Dessa grisar [Angela Merkel och hennes regering] är inget annat än marionetter för de allierade från andra världskriget, vars uppgift är att hålla det tyska folket nere genom att anstifta inbördeskrig i storstäderna genom att översvämma dem med utlänningar.

I mejlet verkar hon också anse att ”kulturellt främmande folk” som ”araber, zigenare och romer” är problem samt att Tyskland inte är en självständig stat.

Mejlet påstås vara från 2013, vilket var innan Weidel anslöt sig till Alternativ för Tyskland. Weidel förnekar å sin sida att hon skrivit mejlet och kallar det för en ”förtalskampanj”.

Att Weidel skulle vara en radikal kulturnationalist som värnar om liberala värderingar och hatar till exempel islam är dock inte otänkbart då hon själv är öppet homosexuell.

Källa:
‘Leaked’ email alleges AfD co-chair called Merkel ‘pig & puppet,’ stirs pre-election scandal


  • Publicerad:
    2017-09-13 11:40