STOCKHOLM. Efter protestaktionen mot USA:s krigsbrott i Syrien stormade svensk polis lägenheten till nästeschefen Anders Rydberg. Rydberg släpptes under söndagskvällen och berättade om det i Radio Nordfront.

Listen to ”URKLIPP: Anhölls efter protestaktion mot USA – hör Anders Rydberg” on Spreaker.

Förra söndagen begav sig Nordiska motståndsrörelsen till den amerikanska ambassaden i centrala stockholm för att protestera mot de senaste bombningarna i Syrien, som genomfördes av den imperialistiska Trump-regimen i samarbete med England och Frankrike.

LÄS MER: Näste 1 bombar USA

Nästeschefen Anders Rydberg höll ett brandtal där han sade att de enda som tjänar något på en sådan attack är den globala sionistiska eliten, inte det amerikanska folket eller befolkningen i Syrien. Efter talet lät Nordiska motståndsrörelsen krigsförbrytarna smaka på sin egen medicin – genom att bomba USA!

Den modiga handlingen utanför USA:s ambassad resulterade i att polisen stormade Anders Rydbergs lägenhet under fredagsmorgonen, berättar Rydberg själv i Radio Nordfronts senaste avsnitt. Polisen bröt upp dörren och stormade lägenheten där man bland annat beslagtog ”nazistisk litteratur”, något som fortfarande är lagligt att inneha i Sverige.

Trots den överdrivna reaktionen från USA:s knähundar i Sverige så var inte misstankarna tillräckliga för att häkta Rydberg, som släpptes på fri fot misstänkt för anstiftan till misshandel.

— Det jag tycker var mest överdrivet med denna historia är att det kom ett fyrtiotal poliser och att de inte ens bemödade sig att knacka på dörren utan istället slog in den med en murbräcka, säger Rydberg till Radio Nordfront.

I programmet påpekas att vänstern, som idag är globalisternas verktyg, knappt reagerar alls över USA:s imperialism utan att det är Nordiska motståndsrörelsen som numera genomför protestaktioner mot imperialisterna. Pär Öberg påpekar att det som aktivisterna från Näste 1 gjorde också kan vara potentiellt livsfarligt.

— Det här var en modig aktion. Hade en amerikansk soldat där inne skjutit ner dig med en automatkarbin så hade det inte hänt någonting. De hade motiverat det med att det du sa i ditt tal skulle kunna tolkas som terrorism. Den soldaten hade förmodligen inte ens blivit hemskickad, säger Öberg.

I programmet framgår också att en kvinnlig medlem som matat Rydbergs katter också anhölls (!). Detta skedde under lördagen och hon släpptes på fri fot på söndagskvällen.

Rättelse: Det uppstod ett missförstånd angående den lägenhet som polisen stormade. Anders blev gripen i sin bil och är inte skriven på adressen där tillslaget skedde. Åklagaren hävdar felaktigt att Anders är sambo med den kvinna som också anhölls i samma ärende.


  • Publicerad:
    2018-04-23 00:56