SKANDAL. Även om många toppmoderater visat stöd för den före detta partikollegan och finansministern Anders Borg så tar Anna Kinberg Batra avstånd från det dekadenta fylleslaget – samtidigt som hon själv går i Stockholm Prides tåg.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra gick tidigare i tag i en homoparad i Stockholm. Hon passade då även på att till Aftonbladet fördöma den före detta moderata finansministern Anders Borgs dekadenta fylleslag, där han bland annat tafsade på andra mäns penisar. Skärmdump: aftonbladet.se.

Under gårdagen skrev Nordfront om den före detta moderate finansministern Anders Borg som under en blöt fest som försiggick förra veckan ska ha visat sitt könsorgan, samtidigt som han tog andra män i skrevet och ville ”jämföra”. Festens kvinnor ska han inte ha visat samma intresse, utan istället avfärdat som ”slampor” och ”horor”.

Efter skandalen, som bland annat lett till en polisanmälan och löften från Borg om att ”söka hjälp”, har många toppmoderater visat stöd i kommentarer till hans ångerfulla Facebookinlägg.

Moderaten Tobias Tobé, som också är ordförande i riksdagens justitieutskott, ska exempelvis ha skrivit ”Alla kan göra fel. Ta hand om dig.”

Kommentaren har kritiserats starkt av framförallt socialdemokrater, som menar att Tobé i egenskap av rättspolitisk talesperson för Moderaterna borde veta bättre än att ”negligera den kvinnosyn som Anders Borg ger uttryck för”.

— Märklig attityd av Tobé. Vad ska han säga nästan gång vi diskuterar sexuella ofredanden på festivaler? frågar sig exempelvis justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S).

Även moderatledaren Anna Kinberg Batra har en betydligt hårdare ton än partikollegorna och kommenterar till Aftonbladet, bokstavligt talat medan hon samtidigt går i Stockholm Prides bögparad:

— Även om Anders Borg inte har uppdrag för Moderaterna nu så ser jag mycket allvarligt på det som han anklagas för att ha gjort och det är bra att det utreds. Vi moderater tar varje sådan anklagelse på väldigt stort allvar.

Källa:
Anna Kinberg Batra: Anklagelserna mot Borg är mycket allvarliga


  • Publicerad:
    2017-08-05 17:20