Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Anne Ramberg uppmanar till brottsliga handlingar – “ibland krävs människosmuggling”

Av Redaktionen, 2017-02-15
redaktionen@nordfront.se

JURIDIK. Advokatsamfundets chef tillika myndighetspersonen Anne Ramberg hyllar nu människosmugglare som bryter mot lagen. ”Ibland krävs civil olydnad”, menar Ramberg.

Brottuppmaningen började med att Oisin Cantwell skrev en artikel i Aftonbladet om den fällande domen för människosmuggling mot SVT-reportern Fredrik Önnevall. ”Att följa lagen är inte alltid det moraliskt rätta”, skriver Cantwell.

Och advokaten Anne Ramberg håller med när hon retwittrar Cantwells artikel. Hon kallar lagbrottet för civil olydnad.

Flera ifrågasätter nu Rambergs uppmaning till brott. Anne Ramberg är nämligen inte vilken advokat som helst, hon är själva generalsekreteraren på Sveriges advokatsamfund.

Utöver detta är hon ledamot i den statliga myndigheten Domarnämnden, vars främsta uppgift är att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare eller hyresråd. Det återstår att se om det bedöms lagligt och lämpligt att utifrån sin position inom en statlig myndighet vara med och utnämna domare till landets domstolar samtidigt som man uppmanar till brott.

Hon undervisar även i ”etisk juridik” vid Stockholms universitet.

Anne Ramberg har gjort flera kontroversiella uttalanden som vänder sig mot svenska invandringskritiker. De som gör motstånd mot massinvandringen har hon bland annat kallat för ”bruna råttor”. Vid ett annat tillfälle sade Advokatssamfundets chef att personer som fäller inte bara ”rasistiska” och ”kränkande” uttalanden, utan till och med kontroversiella sådana, inte ska ha skyddas av yttrandefrihetsgrundlagen.

”Kontroversiella, rasistiska och kränkande uttalanden ska inte kunna döljas i anonymitetens dimma. De ska inte åtnjuta yttrandefrihetens skydd.”


  • Publicerad:
    2017-02-15 12:50